De Nederlandse consument ziet bestrijdingsmiddelen als een groot gezondheidsrisico. De vraag naar onbespoten (biologische) producten neemt hierdoor toe. In het hoofdartikel dat geplaatst is in deze TOP nieuwsbrief wordt een nieuw project beschreven waarin er...
Posted on: 29 October 2013
De hartige vleeseigen smaak en de specifieke structuren van vlees zijn uniek in ons dieet. We eten vlees omdat deze smaak en structuur heel diep zijn ingebakken in onze eetcultuur. Misschien eten we zelfs wel vlees omdat het een goede bron van eiwitten is....
Posted on: 29 October 2013
Amerikaanse soldaten eten al een paar jaar aardappelpuree geconserveerd met PATS: Pressure Assisted Thermal Sterilization. Het voordeel van deze conserveringstechniek is dat het product lang houdbaar is, maar de kwaliteit heeft van een gepasteuriseerd...
Posted on: 29 October 2013
Recently the European project LIFE+ Zero Residues has started. This project aims to improve the quality and sustainability of stone fruit production. This is a unique chain-wide approach that will address a number of key themes including residues and waste....
Posted on: 29 October 2013
TOP bv from the Netherlands has developed a new sterilization method that gently sterilizes packed food products using radio frequency. This makes it possible to substantially improve the flavour and nutritional value of sterilized products with a long shelf...
Posted on: 17 September 2013
In Amerika is een trend gaande om het ongezonde lichaam te reinigen en weer vitaal te maken: een kuur van 1 tot 5 dagen met enkel heldere groente en fruit sappen. Zelf geperst sinaasappelsap, of sinaasappelsap uit concentraat in pak zijn producten...
Posted on: 16 September 2013
Bericht geplaatst op 16 September 2013 In een gezond voedingspatroon krijgen we voldoende energie binnen in de vorm van eiwitten. Eiwitten via vlees, vis, eieren en zuivel maar ook via plantaardig voedsel zoals note , zaden, groenten en peulvruchten....
Posted on: 16 September 2013
TOP heeft meegewerkt aan een project van de controversiële kunstenares Tinkebell. Het project gaat over de eindigheid van goed winbare fosfaatreserves en de mogelijke consequenties die dit gaat hebben op een tijdschaal van ongeveer honderd jaar. Met haar...
Posted on: 16 September 2013
TOP bv, situated in Wageningen, the Netherlands, has developed a new service called TOP Wiki, that helps food producers find out which mild conservation technology is suitable for each product category. The pressure to innovate is high. Driven by the trend...
Posted on: 24 July 2013
Het is me meer dan eens overkomen dat het woord concept verwarring veroorzaakte. Soms betekent het een ruwe schets, een andere keer een idee, dan weer een voorlopige formulering of een onomlijnd plan. Er is geen eenduidige definitie van het woord concept,...
Posted on: 23 July 2013