TOP wil rauwe melk breder beschikbaar maken, maar hoe gezond is het eigenlijk? De consumptie van rauwe melk is een onderwerp dat vaak ter discussie gesteld wordt. Veel voorstanders van rauwe melk vinden de smaak van rauwe melk beter dan die van...
Posted on: 10 December 2013
Enkele weken geleden kondigden wij de lancering van een nieuwe productlijn aan. We ontwikkelden een lijn van pickles gemaakt met herontdekte vergeten groenten. Bijzonder, want van deze vergeten groenten met hun opvallende uiterlijk en namen als heksenknol,...
Posted on: 10 December 2013
Wie het afgelopen jaar bij ons in Wageningen is geweest heeft het vast gezien: De technologiewetten van TOP. Sinds begin dit jaar hangen er in de gangen en ruimtes bij TOP posters. Daarop staan zes regels, ‘wetten’, over de implementatie van nieuwe...
Posted on: 10 December 2013
At TOP we are currently working on a consortium to market safe raw milk, and we are looking for additional partners. The first tests of raw milk treated with mild preservation technologies such as Pascalisation and PurePulse are very encouraging. At...
Posted on: 10 December 2013
De Nederlandse consument ziet bestrijdingsmiddelen als een groot gezondheidsrisico. De vraag naar onbespoten (biologische) producten neemt hierdoor toe. In het hoofdartikel dat geplaatst is in deze TOP nieuwsbrief wordt een nieuw project beschreven waarin er...
Posted on: 29 October 2013
De hartige vleeseigen smaak en de specifieke structuren van vlees zijn uniek in ons dieet. We eten vlees omdat deze smaak en structuur heel diep zijn ingebakken in onze eetcultuur. Misschien eten we zelfs wel vlees omdat het een goede bron van eiwitten is....
Posted on: 29 October 2013
Amerikaanse soldaten eten al een paar jaar aardappelpuree geconserveerd met PATS: Pressure Assisted Thermal Sterilization. Het voordeel van deze conserveringstechniek is dat het product lang houdbaar is, maar de kwaliteit heeft van een gepasteuriseerd...
Posted on: 29 October 2013
Recently the European project LIFE+ Zero Residues has started. This project aims to improve the quality and sustainability of stone fruit production. This is a unique chain-wide approach that will address a number of key themes including residues and waste....
Posted on: 29 October 2013
TOP bv from the Netherlands has developed a new sterilization method that gently sterilizes packed food products using radio frequency. This makes it possible to substantially improve the flavour and nutritional value of sterilized products with a long shelf...
Posted on: 17 September 2013