Foodtech, de vakbeurs voor de voedselverwerkende en producerende industrie zal op 15 & 16 mei wederom een bron van inspiratie zijn voor professionals, die willen weten wat er speelt op het gebied van procestechniek, voedselveiligheid en verpakking. ‘Het...
Posted on: 31 January 2013
Bedrijven die interesse hebben in de milde conserveringstechnologie Pulsed Electric Fields, kunnen sinds kort terecht bij de pilot-opstelling van TOP. Op die manier kunnen bedrijven de technologie testen zonder vooraf grote investeringen te hoeven doen. De...
Posted on: 17 December 2012
13 Nederlandse MKB-bedrijven gaan samenwerken in het project ‘Voeding, Sport en Gezondheid: voeding voor specifieke doelgroepen’. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van gezonde voedingsmiddelen voor ouderen, (top)sporters en patiënten. Volgens het...
Posted on: 7 December 2012
AMSTERDAM – Duurzame supermarktketen Marqt komt met een versassortiment dat beduidend langer houdbaar is dan reguliere versproducten. Daarbij wordt nieuwe conserveringstechnologie ingezet. Het gaat om een assortiment van producent Chez Pascal dat...
Posted on: 22 November 2012
Op 15 mei organiseerde TOP b.v. in samenwerking met de Groene Campus in Helmond de eerste editie van de TOP Technology Talks. Een dag in het teken van milde sterilisatie technologiën die in de nabije toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de...
Posted on: 18 June 2012
Zes bedrijven in de Food sector, onder leiding van TOP, gaan vezelrijke resten uit de verwerkende AGF-industrie gebruiken als basis voor zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen gezonde voedingsproducten. Deelnemers aan het project zijn TOP, Ojah,...
Posted on: 14 June 2012
Groente- en fruitverwerkers hebben een krachtig nieuw instrument tot hun beschikking om een constantere kwaliteit van verpakte producten te realiseren: de ademhalings- of respiratiemeter. Met dit instrument kunnen ze zaken als inkoop en houdbaarheid...
Posted on: 21 November 2010
Koelvers houdbare sappen die qua smaak akelig dicht in de buurt komen van vers geperst. Het is geen utopie. Sterker, in 2011 komen de eerste pakken in het koelschap. Het geheim is een nieuwe conserveringsmethode. Gangbare koelvers houdbare sappen worden...
Posted on: 21 November 2010
De tuinbouwsector heeft het allesbehalve gemakkelijk. Buitenlandse concurrentie en binnenlandse prijsdruk maken de marges dun. Met Volsmaakt, een productconcept dat samen met TOP bv wordt ontwikkeld, nemen de telers het heft in eigen handen. ‘Het...
Posted on: 21 November 2010