TOP BV from Wageningen has installed the first continuous plug and play machine for hygienising digestate (fermented manure and plant residues). The hygienisator, developed and build by Dutch innovation company TOP, deactivates the harmful bacteria from the...
Posted on: 3 May 2017
Het blijft mijn collega’s en mij vaak nog verbazen hoe weinig kennis er in de industrie is over hygiënisch ontwerp. Machinebouwers, engineers maar ook toeleveranciers, iedereen roept wel wat over hygiënisch ontwerp, maar helaas zijn er maar weinigen die...
Posted on: 10 April 2017
Bij de smaken karamel-zeezout, mango-gember en pesto-courgette-avocado, denkt u dan aan: a) chocoladerepen; b) tosti’s; c) ijs? Alle drie de antwoorden zijn goed, maar ik kan me goed voorstellen dat er ook veel andere antwoorden mogelijk zijn...
Posted on: 7 April 2017
Sinds jaar en dag lijkt voedingsadvies zo wispelturig als het weer. Enige tijd geleden was de consensus dat we moesten letten op onze vetinname; een advies dat al snel evolueerde tot een goede balans tussen goede en slechte vetten, alsof vetzuren een...
Posted on: 5 April 2017
TOP BV from Wageningen has entered into a collaboration with Inholland College. Students of the college will among others be working on three cases, which TOP has formulated. The students gain experience in an actual project, while TOP can share the results...
Posted on: 5 April 2017
Recent nam ik deel aan het eerste event van de Green Protein Alliance, een mooi initiatief om “groene eiwitten” meer op de kaart te zetten. Tijdens dat event werd door de staatssecretaris Van Dam aangekondigd dat in de “New Food Challenge”...
Posted on: 19 March 2017
We live in a very unique time. Clearly, this is true for countless reasons – but not in the least for the way we eat and experience food. For the majority of human life, small groups of people hunted and gathered their own food. The berries, nuts,...
Posted on: 27 February 2017
For English read below Opnieuw sterke innovatie overgezet naar industriële schaal Vorige week is de overname van Ojah door Korys bekendgemaakt. De Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt neemt zowel het management als een...
Posted on: 24 February 2017
Nog altijd wordt er een hoop voedsel verspild, zowel door de consument als in de industrie. In de industrie verdwijnt er veel voedsel in de prullenbak. Meer dan 2 miljoen ton voedsel verdwijnt er jaarlijks in de container. Dit is ongeveer 136 kg per persoon...
Posted on: 23 February 2017
For English read below Door een laboratorium PEF-installatie om te bouwen tot een batch-proces is het TOP bv gelukt om ook vaste, niet verpompbare, levensmiddelen te kunnen behandelen. Het innovatiebedrijf zoekt nu partners om de vele mogelijkheden in...
Posted on: 16 January 2017