Bij de smaken karamel-zeezout, mango-gember en pesto-courgette-avocado, denkt u dan aan: a) chocoladerepen; b) tosti’s; c) ijs? Alle drie de antwoorden zijn goed, maar ik kan me goed voorstellen dat er ook veel andere antwoorden mogelijk zijn...
Posted on: 7 April 2017
Sinds jaar en dag lijkt voedingsadvies zo wispelturig als het weer. Enige tijd geleden was de consensus dat we moesten letten op onze vetinname; een advies dat al snel evolueerde tot een goede balans tussen goede en slechte vetten, alsof vetzuren een...
Posted on: 5 April 2017
TOP BV from Wageningen has entered into a collaboration with Inholland College. Students of the college will among others be working on three cases, which TOP has formulated. The students gain experience in an actual project, while TOP can share the results...
Posted on: 5 April 2017
Recent nam ik deel aan het eerste event van de Green Protein Alliance, een mooi initiatief om “groene eiwitten” meer op de kaart te zetten. Tijdens dat event werd door de staatssecretaris Van Dam aangekondigd dat in de “New Food Challenge”...
Posted on: 19 March 2017
We live in a very unique time. Clearly, this is true for countless reasons – but not in the least for the way we eat and experience food. For the majority of human life, small groups of people hunted and gathered their own food. The berries, nuts,...
Posted on: 27 February 2017
For English read below Opnieuw sterke innovatie overgezet naar industriële schaal Vorige week is de overname van Ojah door Korys bekendgemaakt. De Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt neemt zowel het management als een...
Posted on: 24 February 2017
Nog altijd wordt er een hoop voedsel verspild, zowel door de consument als in de industrie. In de industrie verdwijnt er veel voedsel in de prullenbak. Meer dan 2 miljoen ton voedsel verdwijnt er jaarlijks in de container. Dit is ongeveer 136 kg per persoon...
Posted on: 23 February 2017
For English read below Door een laboratorium PEF-installatie om te bouwen tot een batch-proces is het TOP bv gelukt om ook vaste, niet verpompbare, levensmiddelen te kunnen behandelen. Het innovatiebedrijf zoekt nu partners om de vele mogelijkheden in...
Posted on: 16 January 2017
Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie in Nederland. De aandoening neemt toe naar mate de leeftijd van mensen toeneemt. Mensen met Alzheimer hebben een verslechterd geheugen en kunnen ook te maken krijgen met spraakproblemen. Wat veel mensen...
Posted on: 12 January 2017
Trends in de voedingsindustrie hebben de neiging om een beetje achter de feiten aan te hobbelen. Pas nadat er regelgeving komt of het commercieel aantrekkelijk wordt, lijkt er bereidheid te ontstaan om samengestelde levensmiddelen te laten evolueren. Dat...
Posted on: 12 January 2017