De consument van nu vraagt om natuurlijke, gezonde en clean label voedingsmiddelen. Maar wat betekenen deze termen voor de consument? En hoe vertalen we als technologen en productontwikkelaars deze consumentenvraag naar ingrediënten, processen en producten...
Posted on: 22 May 2017
Dennis Bunt is sinds maart 2010 Mechanical Engineer bij TOP. Hij leerde het bedrijf kennen tijdens zijn afstudeerstage Werktuigbouwkunde aan de HAN. De afdeling Machinebouw van TOP was toen nog in oprichting, en Dennis werd – o.a. door zijn kundigheid...
Posted on: 17 May 2017
The diets of most American citizens don’t have the best reputation in the Netherlands. This becomes evident in conversation, where there is a pretty high probability of encountering one or more of the following clichés: ‘’All the meals are bigger...
Posted on: 17 May 2017
TOP BV from Wageningen has installed the first continuous plug and play machine for hygienising digestate (fermented manure and plant residues). The hygienisator, developed and build by Dutch innovation company TOP, deactivates the harmful bacteria from the...
Posted on: 3 May 2017
Het blijft mijn collega’s en mij vaak nog verbazen hoe weinig kennis er in de industrie is over hygiënisch ontwerp. Machinebouwers, engineers maar ook toeleveranciers, iedereen roept wel wat over hygiënisch ontwerp, maar helaas zijn er maar weinigen die...
Posted on: 10 April 2017
Bij de smaken karamel-zeezout, mango-gember en pesto-courgette-avocado, denkt u dan aan: a) chocoladerepen; b) tosti’s; c) ijs? Alle drie de antwoorden zijn goed, maar ik kan me goed voorstellen dat er ook veel andere antwoorden mogelijk zijn...
Posted on: 7 April 2017
Sinds jaar en dag lijkt voedingsadvies zo wispelturig als het weer. Enige tijd geleden was de consensus dat we moesten letten op onze vetinname; een advies dat al snel evolueerde tot een goede balans tussen goede en slechte vetten, alsof vetzuren een...
Posted on: 5 April 2017
TOP BV from Wageningen has entered into a collaboration with Inholland College. Students of the college will among others be working on three cases, which TOP has formulated. The students gain experience in an actual project, while TOP can share the results...
Posted on: 5 April 2017
Recent nam ik deel aan het eerste event van de Green Protein Alliance, een mooi initiatief om “groene eiwitten” meer op de kaart te zetten. Tijdens dat event werd door de staatssecretaris Van Dam aangekondigd dat in de “New Food Challenge”...
Posted on: 19 March 2017
We live in a very unique time. Clearly, this is true for countless reasons – but not in the least for the way we eat and experience food. For the majority of human life, small groups of people hunted and gathered their own food. The berries, nuts,...
Posted on: 27 February 2017