For English read below TOP BV heeft vorige maand een nieuw innovatiecentrum geopend in Wageningen, genaamd TOP Food Lab. Met het nieuwe centrum verwacht TOP producenten te kunnen ondersteunen bij een snellere marktintroductie van nieuwe producten. Het...
Posted on: 10 January 2017
Tijd voor de moderne business developer om op te staan. In het afgelopen twee jaar hebben we gelukkig weer positieve economische signalen mogen zien. Het CBS meldt al bijna tien achtereenvolgende kwartalen positieve groeicijfers (hoe klein ook) voor de...
Posted on: 23 December 2016
for English read below Sinds kort staan de cold-pressed juices van Naturalicious bij Albert Heijn in het schap. Dat dit nieuwe productconcept bij de grootste supermarkt wordt verkocht is een mooi resultaat van een goede conceptontwikkeling en...
Posted on: 7 December 2016
Beste Voedingsindustrie, De Sint heeft lang zitten denken wat hij jullie dit jaar zou schenken. Hij kwam tot het volgende besluit: Dit jaar delen jullie uit. Al waren jullie braaf dit jaar, suikervrij valt Sint toch zwaar. Hij waardeert jullie...
Posted on: 6 December 2016
Fermenteren was één van de grote food trends in 2016 en zal naar verwachting ook in 2017 doorzetten. Het is een proces waarbij micro-organismen worden gebruikt om chemische omzettingen te bewerkstelligen. Biotechnologie dus. Echt nieuw is het natuurlijk...
Posted on: 6 December 2016
Tijdens het Food Technology Event 2016 van het VMT was één van de parallelsessies gewijd aan het ontwerpen van productiemachines en processen. Sprekers hadden het onder andere over het belang van hygiënisch ontwerpen. TOP is blij dat dit onderwerp de...
Posted on: 6 December 2016
Een overheerlijk “kaasplankje” bereiden en daarmee iedereen misleiden? Dat kan! Benodigdheden hiervoor zijn de natuurlijke kleurstof ‘Natural Bèta-Carotene Oil’ en witte chocola. Door deze kleurstof toe te voegen aan gesmolten, witte chocola,...
Posted on: 6 December 2016
Over een week is het Halloween. Dat betekent pompoenen, spookverhalen, verkleedpartijen en snoepgoed. Het betekent ook dat het bijna een jaar geleden is dat we onze TESS introduceerden. TESS (Temperature Effect Simulation System) is een proefopstelling...
Posted on: 24 October 2016
Pulsed Electric Field (PEF) is een technologie die momenteel vooral in de voedingsmiddelenindustrie toegepast wordt om vruchtensappen op milde wijze te pasteuriseren. Ook worden vaste producten behandeld met PEF om het extractierendement te verhogen. PEF is...
Posted on: 20 October 2016
Deze blog wordt voorafgegaan door Deel 1 en Deel 2 In Deel 2 werd gesproken over de (Paleo) dieetbehoefte, waarin het vermijden van “snelle” koolhydraten centraal wordt gesteld. Het wegnemen van deze “vulstoffen” die wel calorieën leveren maar...
Posted on: 19 October 2016