Pulsed Electric Field (PEF) is een technologie die momenteel vooral in de voedingsmiddelenindustrie toegepast wordt om vruchtensappen op milde wijze te pasteuriseren. Ook worden vaste producten behandeld met PEF om het extractierendement te verhogen. PEF is...
Posted on: 20 October 2016
Deze blog wordt voorafgegaan door Deel 1 en Deel 2 In Deel 2 werd gesproken over de (Paleo) dieetbehoefte, waarin het vermijden van “snelle” koolhydraten centraal wordt gesteld. Het wegnemen van deze “vulstoffen” die wel calorieën leveren maar...
Posted on: 19 October 2016
For English read below Innovatiebedrijf TOP bv introduceert een compacte food dryer. Voor producenten van levensmiddelen, met name in de agf, wordt het verwaarden van reststromen nu beter bereikbaar. Om economische redenen én vanuit duurzaamheid...
Posted on: 28 September 2016
Steenfruit is een erg bederfelijke fruitsoort met relatief hoge waarde. Houdbaarheidsverlenging is daarom voor zowel de consument als de producent een belangrijk aspect. Bij een langere houdbaarheid kan de producent kan het fruit langer vers aanbieden aan de...
Posted on: 13 September 2016
Producten op basis van groenten die anders weggegooid worden, zijn hot. Nadat pioniers zoals Kromkommer de weg hebben vrijgemaakt, komen ook de grote jongens in de keten over de streep. Onlangs opende grootcateraar Hutten de Verspillingsfabriek. Samen met...
Posted on: 13 September 2016
Pulsed Electric Field (PEF) is een technologie die gebruik maakt van een elektrisch veld. Door het elektrische veld dat genereerd wordt kunnen biologische cellen worden opgebroken/geperforeerd. Bij een laag elektrisch veld kunnen grote cellen zoals planten-...
Posted on: 10 August 2016
Er zijn mensen die, vóór ze een product in hun mandje leggen, uitvoerig het hele etiket bestuderen. Kleurrijke plaatjes, ingrediëntenlijst, voedingswaardetabel, en, jawel, keurmerken! Er zijn tientallen keurmerken die stuk voor stuk aangeven dat dit...
Posted on: 22 June 2016
Als productontwikkelaar heb ik principieel niets tegen additieven in voedsel. Sommige toevoegingen maken een product veiliger, constanter, betaalbaarder en soms zelfs lekkerder. Maar ik vind dan wel dat een producent die in de weer is met een poedertje hier...
Posted on: 22 June 2016
Vijf jaar geleden studeerde ik af als levensmiddelentechnoloog van Wageningen University. Nog onervaren, dacht ik in een industrie terecht te komen waar alle kansen al waren benut. Dat blijkt niet zo te zijn. Onlangs verbaasde ik me over het feit dat er...
Posted on: 22 June 2016
Innovation company TOP bv celebrates its tenth anniversary. Since the start in 2006, TOP focuses successfully on product development, process design and innovation management. After many innovations for refrigerated products, TOP now wants to focus on the...
Posted on: 22 June 2016