Als productontwikkelaar heb ik principieel niets tegen additieven in voedsel. Sommige toevoegingen maken een product veiliger, constanter, betaalbaarder en soms zelfs lekkerder. Maar ik vind dan wel dat een producent die in de weer is met een poedertje hier...
Posted on: 22 June 2016
Vijf jaar geleden studeerde ik af als levensmiddelentechnoloog van Wageningen University. Nog onervaren, dacht ik in een industrie terecht te komen waar alle kansen al waren benut. Dat blijkt niet zo te zijn. Onlangs verbaasde ik me over het feit dat er...
Posted on: 22 June 2016
Innovation company TOP bv celebrates its tenth anniversary. Since the start in 2006, TOP focuses successfully on product development, process design and innovation management. After many innovations for refrigerated products, TOP now wants to focus on the...
Posted on: 22 June 2016
Zoals vermeld in Deel 1 lijkt het eind van de wildgroei aan maaltijdboxen die inspelen op een dieettrend nog niet in zicht, aangezien er genoeg dieetbehoeftes zijn en dagelijks lijken te ontstaan. Eén zo’n dieetbehoefte is het vermijden van “snelle”...
Posted on: 17 May 2016
In samenwerking met partner JFPT Foodlife werkt TOP aan mechanische scheiding van hoogwaardige eiwitten uit peulvruchten. Het doel is om een proces te ontwikkelen waarmee duurzame en voedzame eiwitten gewonnen worden uit peulvruchten zonder dat daar chemische...
Posted on: 12 May 2016
TOP bv is working on the development of a dough sensor. With this sensor the quality of the dough can be determined without interrupting the baking process. The application makes it possible to further automate the baking process. The critical moment for...
Posted on: 4 May 2016
Als onderdeel van een stageproject binnen TOP is gewerkt aan de ontwikkeling van geïnfuseerde dranken. TOP verwacht dat dit een opkomende markt is waarop effectief kan worden ingespeeld. Onder infusie wordt verstaan “het toevoegen van ingrediënten aan...
Posted on: 3 May 2016
The low carb, gluten free bread that TOP bv developed last year, will be taken into production by Bakery Wiltink from Doetinchem. Together they will further develop and scale the bread to line production. The new bread is developed based on fibers,...
Posted on: 6 April 2016
Granaatappels werden 6000 jaar voor Christus al geteeld en waren hiermee één van de eerste geteelde fruitsoorten. Vanwege hun gezonde karakter werd de vrucht in veel oude stammen afgebeeld in beelden en mozaïeken. Farao’s zoals Toetanchamon namen...
Posted on: 6 April 2016
Geen enkel idee is uniek. Net als melodietjes in liedjes is zo’n beetje alles al bedacht en is vooral de manier van uitvoering en de timing van belang voor het succes. En marketing natuurlijk. Maar een idee hoeft ook niet uniek te zijn. Op 31 maart stonden...
Posted on: 4 April 2016