Zoals vermeld in Deel 1 lijkt het eind van de wildgroei aan maaltijdboxen die inspelen op een dieettrend nog niet in zicht, aangezien er genoeg dieetbehoeftes zijn en dagelijks lijken te ontstaan. Eén zo’n dieetbehoefte is het vermijden van “snelle”...
Posted on: 17 May 2016
In samenwerking met partner JFPT Foodlife werkt TOP aan mechanische scheiding van hoogwaardige eiwitten uit peulvruchten. Het doel is om een proces te ontwikkelen waarmee duurzame en voedzame eiwitten gewonnen worden uit peulvruchten zonder dat daar chemische...
Posted on: 12 May 2016
TOP bv is working on the development of a dough sensor. With this sensor the quality of the dough can be determined without interrupting the baking process. The application makes it possible to further automate the baking process. The critical moment for...
Posted on: 4 May 2016
Als onderdeel van een stageproject binnen TOP is gewerkt aan de ontwikkeling van geïnfuseerde dranken. TOP verwacht dat dit een opkomende markt is waarop effectief kan worden ingespeeld. Onder infusie wordt verstaan “het toevoegen van ingrediënten aan...
Posted on: 3 May 2016
The low carb, gluten free bread that TOP bv developed last year, will be taken into production by Bakery Wiltink from Doetinchem. Together they will further develop and scale the bread to line production. The new bread is developed based on fibers,...
Posted on: 6 April 2016
Granaatappels werden 6000 jaar voor Christus al geteeld en waren hiermee één van de eerste geteelde fruitsoorten. Vanwege hun gezonde karakter werd de vrucht in veel oude stammen afgebeeld in beelden en mozaïeken. Farao’s zoals Toetanchamon namen...
Posted on: 6 April 2016
Geen enkel idee is uniek. Net als melodietjes in liedjes is zo’n beetje alles al bedacht en is vooral de manier van uitvoering en de timing van belang voor het succes. En marketing natuurlijk. Maar een idee hoeft ook niet uniek te zijn. Op 31 maart stonden...
Posted on: 4 April 2016
Iedere ondernemer weet dat innoveren pure noodzaak is om de concurrentie voor te blijven. En ook om bestaansrecht te behouden in de competitieve markt waarin we ons bevinden. Hoe je dat aanpakt is voor velen geen gesneden koek. Hoe doe je dat nou, innoveren?...
Posted on: 29 March 2016
Door het eten van kaas voor het slapengaan krijg je nachtmerries; waar of niet waar? Niet waar, volgens de British Cheese Board (BCB). Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar know-it-all Google vertelde me dat de kaas-nachtmerrie-mythe een bekend fenomeen...
Posted on: 22 March 2016
Bijzondere diëten zijn al lang niets bijzonders meer. Bijna iedereen die op zijn minst een beetje met gezondheid bezig is zal wel eens geëxperimenteerd hebben met het eetpatroon. Vooral het zorgen voor variatie en een wekelijks gezonde balans is daarbij een...
Posted on: 10 March 2016