Het menselijk brein is tot ontzettend veel in staat. Om optimaal te functioneren heeft het brein de juiste voedingsstoffen nodig. Maar wat zijn deze voedingsstoffen en heeft wat je eet echt effect op het functioneren van het brein? Hersenen bestaan voor...
Posted on: 9 March 2016
Last month TOP bv and JFPT Foodlife introduced the latest model of the Pluckr, the PR1, at the Fruit Logistica in Berlin. This grape picking machine only has 1 head, which makes it very suitable for small processors of grapes, cherry tomatoes and...
Posted on: 9 March 2016
Deze maand introduceert bierbrouwer Grolsch een nieuw product; 0,0% Radler Ice Tea. Een verfrissende lichtzoete drank zonder alcohol met smaak van citroen en groene thee. Als je het mij vraagt klinkt dit eerder als een glaasje fris, dan als een biertje....
Posted on: 8 March 2016
Wouter de Heij, CEO of TOP bv, joins the board of GMV, the representative organization for machine builders in the food industry. An important step for both TOP and GMV. In the board of GMV De Heij will fulfill the role of section chairman of the sector...
Posted on: 11 February 2016
Als we denken aan chemie in voedsel springen de E-nummers vaak als eerste naar de voorgrond van ons collectieve bewustzijn. De eerder gepubliceerde blog E-nummers overboord beschreef hoe de volkshetze tegen het gebruik van E-nummers bijna populistische...
Posted on: 12 January 2016
Stel je laat je boterham op de grond vallen, eet je deze dan nog op? Volgens de 5-secondenregel kan je deze boterham nog veilig opeten als je deze binnen 5 seconden weer van de vloer hebt opgeraapt. Maar is dit wel een bruikbare regel of kun je deze...
Posted on: 6 January 2016
Zodra het begin van het nieuwe jaar nadert struikelen trendwatchers over elkaar heen met hun visie op wat ons het komende jaar staat te wachten. In ieder tijdschrift en online kom je ze nu tegen; de trendlijstjes voor 2016. Ik krijg eigenlijk altijd een...
Posted on: 23 December 2015
With a recently completed research project TOP bv has proved that mild conservation is a good method for decontamination of dry ingredients for groceries. Techniques like pascalisation (high pressure) have major benefits compared with the regular methods used...
Posted on: 17 December 2015
Wie vandaag de dag door de supermarkt loopt zal een aanmerkelijk groter aandeel koelverse producten zien dan 10 jaar geleden. Het koelverse segment is in de loop der tijden synoniem geworden aan gezond gemak ten koste van ambient stabiele levensmiddelen (de...
Posted on: 16 December 2015
Op steeds meer sites kom ik berichten tegen van mensen die beweren dat we meer chlorofyl, ook wel bladgroen genoemd, moeten eten. Waar komt dit verhaal vandaan en krijgen wij echt te weinig bladgroen binnen als mens? Naar mijn weten hebben planten bladgroen...
Posted on: 8 December 2015