Nieuws

Kokoswater, je ziet het nu overal. Op hippe feestjes staan de groene tropische vruchten er gezellig bij met een rietje en een parasolletje. Ook wordt het trendy watertje in allerlei gezondheid bevorderende drankjes verwerkt en wordt het op alle hippe blogs en...
Bericht geplaatst op: 12 september 2017
Met de komst van de zomer verschijnen er steeds meer fietsers op de landwegen. Ze willen van het weer genieten, wat van de omgeving zien, even lekker uitwaaien, ontsnappen aan de drukte in de stad. Boerderijen langs populaire fietsroutes is dat niet...
Bericht geplaatst op: 11 september 2017
De feiten liegen er niet om, de oer-Hollandse broodconsumptie daalt en is daarnaast vooral aan het veranderen. De traditionele “bammetjes” ontbijt- en lunch taferelen worden steeds meer verruild voor, bijvoorbeeld, kant-en-klaar ontbijtproducten en...
Bericht geplaatst op: 7 september 2017
Als inwoner van de Food Valley zou je verwachten dat er in de regio allerhande initiatieven zijn omtrent slimme en vooral simpele afvalinzameling en -verwerking. Voedselverpakkingen vormen immers een groot deel van de afvalstroom en bestaan vaak uit papier,...
Bericht geplaatst op: 6 september 2017
On Friday the 13th of October, TOP and Marfo organize a seminar. The seminar will be about an innovative mild conservation technique: Pressure Assisted Thermal Sterilization (PATS), also known as High Pressure Thermal Sterilization (HPTS). Recently...
Bericht geplaatst op: 28 juli 2017
Zoals vermeld in ons persbericht van 12 juli: Inspiratie voor de voedingsindustrie van morgen. Dat is wat TOP BV uit Wageningen met haar nieuwe website wil bieden. De site geeft met showcases een overzicht van de grote innovaties die het bedrijf de laatste...
Bericht geplaatst op: 12 juli 2017
Last month at the IFT annual meeting the movie Food Evolution was screened. The film claims to bring a fresh perspective to a critical issue in the global food supply chain “to GMO or not to GMO”. The movie explores the debate around GMO derived foods,...
Bericht geplaatst op: 4 juli 2017
Ever heard about the blockchain? If you haven’t yet: now is the time to read up on it, because more and more people in the food industry are getting really excited about the potential benefits of this new technology. The excitement over blockchains...
Bericht geplaatst op: 27 juni 2017
Heb je een food startup of ben je een food professional die bezig is met een nieuw concept voor een groot bedrijf? Dan klinkt de lean startup methode je vast wel bekend in de oren. Maar hoe pas je dit toe in de praktijk en waar moet je op letten in de...
Bericht geplaatst op: 14 juni 2017
De consument van nu vraagt om natuurlijke, gezonde en clean label voedingsmiddelen. Maar wat betekenen deze termen voor de consument? En hoe vertalen we als technologen en productontwikkelaars deze consumentenvraag naar ingrediënten, processen en producten...
Bericht geplaatst op: 22 mei 2017