Nieuws

TOP bv heeft met partners een uitgebreide literatuurstudie verricht naar voedsel en levensstijl in relatie met Alzheimer en aandoeningen met een erfelijke component. De literatuurstudie vormt het uitgangspunt voor een praktijkonderzoek dat in de loop van 2018...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2018
‘We’ll turn your ideas into reality’ is het centrale thema waarmee TOP zich van 20 tot en met 23 maart 2018 presenteert op de Anuga FoodTec in Keulen. Wij willen meer bedrijven helpen om waardevolle ideeën te realiseren; TOP heeft veel kennis en...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2018
Elk organisme op aarde is verwikkeld in een ogenschijnlijk eeuwigdurende strijd om voedsel. Tot de uitvinding van landbouw besteedde de mens een flink deel van zijn tijd aan jagen en verzamelen van voedsel. Na de jacht moest het voedsel beschermd worden tegen...
Bericht geplaatst op: 30 januari 2018
De start van een nieuw jaar is een mooi moment om eens te kijken naar alle voorspellingen over voedseltrends voor 2018. Nu de eerste labjams @TOPbv alweer gepland zijn voor 2018, kan een beetje inspiratie geen kwaad. Het is lastig om uit de vele voedseltrend...
Bericht geplaatst op: 23 januari 2018
Nederlanders krijgen met hun dagelijkse voeding veel meer zout binnen dan gezond is. Een groot deel van dat zout komt uit de producten die consumenten kopen in de winkel. In het bedrijfsleven wordt al gewerkt aan het verlagen van zoutgehaltes, maar nog een...
Bericht geplaatst op: 17 januari 2018
Als werktuigbouwer wil je de wereld een stukje beter, mooier en aangenamer maken met machines, apparaten en hele productiesystemen. Revolutionaire uitvindingen en duurzame innovaties laten het hart van menig ingenieur dan ook sneller kloppen. Maar voordat je...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
Een jaar geleden schreef ik een blog over onze Tess. Om uw geheugen op te frissen: TESS (Temperature Effect Simulation System) is de autoclaaf die ontwikkeld is door TOP om het effect van allerlei pasteurisatie- en sterilisatiemethoden op de kwaliteit van...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
Wanneer we denken aan proces development in professionele omgevingen, kun je denken aan of de technische of de management versie. Bij TOP passen we beide toe. Wij voeren food proces development uit met gebruikmaking van project management op maat. Food proces...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
Consumenten zijn de afgelopen jaren getuige geweest van toenemende invoering van het “Black Friday” verkoopconcept door FMCG (Fast Moving Consumer Goods) bedrijven in Europa. Dit jaar bereikten de overheerlijke aanbiedingen van een divers stel...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
TOP bv uit Wageningen brengt twee grotere varianten van de Cold Press No.1, de hoogwaardige industriële pers voor de extractie van sappen met optimaal behoud van kwaliteit. De Cold Press No.10 en No.20 (CP10 & 20) zijn de grotere broertjes van de...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017