Nieuws

AMSTERDAM – Duurzame supermarktketen Marqt komt met een versassortiment dat beduidend langer houdbaar is dan reguliere versproducten. Daarbij wordt nieuwe conserveringstechnologie ingezet. Het gaat om een assortiment van producent Chez Pascal dat...
Bericht geplaatst op: 22 november 2012
Op 15 mei organiseerde TOP b.v. in samenwerking met de Groene Campus in Helmond de eerste editie van de TOP Technology Talks. Een dag in het teken van milde sterilisatie technologiën die in de nabije toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de...
Bericht geplaatst op: 18 juni 2012
Zes bedrijven in de Food sector, onder leiding van TOP, gaan vezelrijke resten uit de verwerkende AGF-industrie gebruiken als basis voor zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen gezonde voedingsproducten. Deelnemers aan het project zijn TOP, Ojah,...
Bericht geplaatst op: 14 juni 2012
Groente- en fruitverwerkers hebben een krachtig nieuw instrument tot hun beschikking om een constantere kwaliteit van verpakte producten te realiseren: de ademhalings- of respiratiemeter. Met dit instrument kunnen ze zaken als inkoop en houdbaarheid...
Bericht geplaatst op: 21 november 2010
Koelvers houdbare sappen die qua smaak akelig dicht in de buurt komen van vers geperst. Het is geen utopie. Sterker, in 2011 komen de eerste pakken in het koelschap. Het geheim is een nieuwe conserveringsmethode. Gangbare koelvers houdbare sappen worden...
Bericht geplaatst op: 21 november 2010
De tuinbouwsector heeft het allesbehalve gemakkelijk. Buitenlandse concurrentie en binnenlandse prijsdruk maken de marges dun. Met Volsmaakt, een productconcept dat samen met TOP bv wordt ontwikkeld, nemen de telers het heft in eigen handen. ‘Het...
Bericht geplaatst op: 21 november 2010