Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. Voor TOP bv uit Wageningen is dit aanleiding om de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht te geven. Ontwikkeling en realisering van...
Bericht geplaatst op: 16 maart 2018
Als je een goed idee hebt is de kans bijzonder groot dat er op dat exacte moment tenminste één ander iemand op de wereld op precies hetzelfde idee komt. De realiteit van innovatie is dat veel processen van ontdekking en ontwikkeling in een...
Bericht geplaatst op: 13 maart 2018
Flexitariër, vegetariër, pescotariër, klimatariër of veganistisch. Steeds meer mensen eten (vaker) plantaardig, om uiteenlopende redenen. Duidelijk is dat vlees ruimte maakt voor vleesvervangers. Het supermarkt assortiment breidt zich uit, het schap...
Bericht geplaatst op: 13 maart 2018
Op 20 februari j.l. was het breaking news in de V.S.: “Peanut allergy ‘cure’ shows promise in clinical trials”. Aimmune Therapeutics, een biotechnologiebedrijf in Californië, heeft een pil ontwikkeld die bij dagelijkse inname een tolerantie opbouwt...
Bericht geplaatst op: 27 februari 2018
TOP bv heeft met partners een uitgebreide literatuurstudie verricht naar voedsel en levensstijl in relatie met Alzheimer en aandoeningen met een erfelijke component. De literatuurstudie vormt het uitgangspunt voor een praktijkonderzoek dat in de loop van 2018...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2018
‘We’ll turn your ideas into reality’ is het centrale thema waarmee TOP zich van 20 tot en met 23 maart 2018 presenteert op de Anuga FoodTec in Keulen. Wij willen meer bedrijven helpen om waardevolle ideeën te realiseren; TOP heeft veel kennis en...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2018
Elk organisme op aarde is verwikkeld in een ogenschijnlijk eeuwigdurende strijd om voedsel. Tot de uitvinding van landbouw besteedde de mens een flink deel van zijn tijd aan jagen en verzamelen van voedsel. Na de jacht moest het voedsel beschermd worden tegen...
Bericht geplaatst op: 30 januari 2018
De start van een nieuw jaar is een mooi moment om eens te kijken naar alle voorspellingen over voedseltrends voor 2018. Nu de eerste labjams @TOPbv alweer gepland zijn voor 2018, kan een beetje inspiratie geen kwaad. Het is lastig om uit de vele voedseltrend...
Bericht geplaatst op: 23 januari 2018
Nederlanders krijgen met hun dagelijkse voeding veel meer zout binnen dan gezond is. Een groot deel van dat zout komt uit de producten die consumenten kopen in de winkel. In het bedrijfsleven wordt al gewerkt aan het verlagen van zoutgehaltes, maar nog een...
Bericht geplaatst op: 17 januari 2018
Als werktuigbouwer wil je de wereld een stukje beter, mooier en aangenamer maken met machines, apparaten en hele productiesystemen. Revolutionaire uitvindingen en duurzame innovaties laten het hart van menig ingenieur dan ook sneller kloppen. Maar voordat je...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017