Dennis Bunt is sinds maart 2010 Mechanical Engineer bij TOP. Hij leerde het bedrijf kennen tijdens zijn afstudeerstage Werktuigbouwkunde aan de HAN. De afdeling Machinebouw van TOP was toen nog in oprichting, en Dennis werd – o.a. door zijn kundigheid...
Bericht geplaatst op: 17 mei 2017
The diets of most American citizens don’t have the best reputation in the Netherlands. This becomes evident in conversation, where there is a pretty high probability of encountering one or more of the following clichés: ‘’All the meals are bigger...
Bericht geplaatst op: 17 mei 2017
TOP BV uit Wageningen heeft de eerste continue plug-and-play installatie voor het hygiëniseren van digestaat (vergiste mest en plantenresten) geïnstalleerd. De door TOP ontwikkelde en gebouwde hygiënisator inactiveert de schadelijke bacteriën uit het...
Bericht geplaatst op: 3 mei 2017
Het blijft mijn collega’s en mij vaak nog verbazen hoe weinig kennis er in de industrie is over hygiënisch ontwerp. Machinebouwers, engineers maar ook toeleveranciers, iedereen roept wel wat over hygiënisch ontwerp, maar helaas zijn er maar weinigen die...
Bericht geplaatst op: 10 april 2017
Bij de smaken karamel-zeezout, mango-gember en pesto-courgette-avocado, denkt u dan aan: a) chocoladerepen; b) tosti’s; c) ijs? Alle drie de antwoorden zijn goed, maar ik kan me goed voorstellen dat er ook veel andere antwoorden mogelijk zijn...
Bericht geplaatst op: 7 april 2017
Sinds jaar en dag lijkt voedingsadvies zo wispelturig als het weer. Enige tijd geleden was de consensus dat we moesten letten op onze vetinname; een advies dat al snel evolueerde tot een goede balans tussen goede en slechte vetten, alsof vetzuren een...
Bericht geplaatst op: 5 april 2017
TOP BV uit Wageningen gaat een samenwerking aan met Hogeschool Inholland. Studenten van de hogeschool zullen onder andere gaan werken aan drie door TOP geformuleerde cases. Studenten doen ervaring op in een actueel project, terwijl TOP de resultaten kan delen...
Bericht geplaatst op: 5 april 2017
Recent nam ik deel aan het eerste event van de Green Protein Alliance, een mooi initiatief om “groene eiwitten” meer op de kaart te zetten. Tijdens dat event werd door de staatssecretaris Van Dam aangekondigd dat in de “New Food Challenge”...
Bericht geplaatst op: 19 maart 2017
We live in a very unique time. Clearly, this is true for countless reasons – but not in the least for the way we eat and experience food. For the majority of human life, small groups of people hunted and gathered their own food. The berries, nuts,...
Bericht geplaatst op: 27 februari 2017
For English read below Opnieuw sterke innovatie overgezet naar industriële schaal Vorige week is de overname van Ojah door Korys bekendgemaakt. De Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt neemt zowel het management als een...
Bericht geplaatst op: 24 februari 2017