Nog altijd wordt er een hoop voedsel verspild, zowel door de consument als in de industrie. In de industrie verdwijnt er veel voedsel in de prullenbak. Meer dan 2 miljoen ton voedsel verdwijnt er jaarlijks in de container. Dit is ongeveer 136 kg per persoon...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2017
Door een laboratorium PEF-installatie om te bouwen tot een batch-proces is het TOP bv gelukt om ook vaste, niet verpompbare, levensmiddelen te kunnen behandelen. Het innovatiebedrijf zoekt nu partners om de vele mogelijkheden in voedselproductie verder te...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2017
Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie in Nederland. De aandoening neemt toe naar mate de leeftijd van mensen toeneemt. Mensen met Alzheimer hebben een verslechterd geheugen en kunnen ook te maken krijgen met spraakproblemen. Wat veel mensen...
Bericht geplaatst op: 12 januari 2017
Trends in de voedingsindustrie hebben de neiging om een beetje achter de feiten aan te hobbelen. Pas nadat er regelgeving komt of het commercieel aantrekkelijk wordt, lijkt er bereidheid te ontstaan om samengestelde levensmiddelen te laten evolueren. Dat...
Bericht geplaatst op: 12 januari 2017
For English read below TOP BV heeft vorige maand een nieuw innovatiecentrum geopend in Wageningen, genaamd TOP Food Lab. Met het nieuwe centrum verwacht TOP producenten te kunnen ondersteunen bij een snellere marktintroductie van nieuwe producten. Het...
Bericht geplaatst op: 10 januari 2017
Tijd voor de moderne business developer om op te staan. In het afgelopen twee jaar hebben we gelukkig weer positieve economische signalen mogen zien. Het CBS meldt al bijna tien achtereenvolgende kwartalen positieve groeicijfers (hoe klein ook) voor de...
Bericht geplaatst op: 23 december 2016
for English read below Sinds kort staan de cold-pressed juices van Naturalicious bij Albert Heijn in het schap. Dat dit nieuwe productconcept bij de grootste supermarkt wordt verkocht is een mooi resultaat van een goede conceptontwikkeling en...
Bericht geplaatst op: 7 december 2016
Beste Voedingsindustrie, De Sint heeft lang zitten denken wat hij jullie dit jaar zou schenken. Hij kwam tot het volgende besluit: Dit jaar delen jullie uit. Al waren jullie braaf dit jaar, suikervrij valt Sint toch zwaar. Hij waardeert jullie...
Bericht geplaatst op: 6 december 2016
Fermenteren was één van de grote food trends in 2016 en zal naar verwachting ook in 2017 doorzetten. Het is een proces waarbij micro-organismen worden gebruikt om chemische omzettingen te bewerkstelligen. Biotechnologie dus. Echt nieuw is het natuurlijk...
Bericht geplaatst op: 6 december 2016
Tijdens het Food Technology Event 2016 van het VMT was één van de parallelsessies gewijd aan het ontwerpen van productiemachines en processen. Sprekers hadden het onder andere over het belang van hygiënisch ontwerpen. TOP is blij dat dit onderwerp de...
Bericht geplaatst op: 6 december 2016