PurePulse logo (PEF 2.0)

PurePulse

Een inline koude pasteurisatietechnologie op basis van PEF

arrow

Wat is het?

PurePulse is een inline koude pasteurisatietechnologie. Het maakt gebruik van Pulsed Electric Fields (PEF 2.0) om dranken en andere vloeibare voedingsmiddelen te pasteuriseren. Omdat de temperatuur nooit boven 40 oC uitkomt, blijven alle vitaminen, geuren, kleuren en smaken in het product behouden. PurePulse is de enige inline technologie waarmee u een aanzienlijk langere houdbaarheid verkrijgt zonder enige versheid te verliezen.

  • Volcontinu proces
  • 21 dagen houdbaarheid
  • Maximale versheid dankzij niet-thermische verwerking

Voor meer informatie kijk ook op: www.purepulse.eu

arrow

TOP’s bijdrage

TOP is verantwoordelijk voor het complete ontwerpproces van de PurePulse. Het begon met de vertaling van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar een praktische oplossing. Ook is er veel werk gedaan aan het definiëren van de parameters van het systeem. Daarna volgde het ontwerp van de machine, het eerste prototype, uitgebreide testen, gedetailleerde machinebouw en de constructie van een 0-serie.