Hygiënische transportbanden

In iedere voedselverwerkende fabriek kom je ze tegen in allerlei vormen en maten: Transportbanden. Maar vaak zijn deze banden niet optimaal ontworpen als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Doordat deze banden nauwe hoekjes en kieren bevatten zijn ze vaak moeilijk te reinigen, waardoor voedselproducten op den duur besmet kunnen wraken met pathogene bacteriën zoals Salmonella of E. Coli.

De professionals van TOP komen regelmatig in voedselverwerkende bedrijven en zien dat hier nog veel te verbeteren valt als het gaat om hygiënisch ontwerp. Met name de transportbanden zijn een zwak punt in de productielijnen. Daarom heeft TOP besloten zelf transportbanden te ontwerpen die beter reinigbaar, veiliger en gemakkelijker te (de)monteren zijn. De kosten van deze nieuwe transportbanden liggen iets hoger vergeleken met reguliere banden, maar het voorkomt onnodige risico’s voor de volksgezondheid.

De transportbanden zijn sinds kort verkrijgbaar in verschillende afmetingen en worden aangeboden door onze partner Foodlife uit Zwolle. TOP verwacht dat dit de nieuwe standaard gaat worden in hygiënisch ontworpen transportbanden.