Langer houdbare versproducten bij Marqt

AMSTERDAM – Duurzame supermarktketen Marqt komt met een versassortiment dat beduidend langer houdbaar is dan reguliere versproducten. Daarbij wordt nieuwe conserveringstechnologie ingezet.

Het gaat om een assortiment van producent Chez Pascal dat producten op de markt brengt zonder e-nummers of conserveringsmiddelen, maar toch lang houdbaar zijn. Sander Verberkt, commercieel directeur van Chez Pascal: “Wij conserveren onze producten door ze te pascaliseren. Daarbij worden de producten korte tijd onder een extreem hoge waterdruk gebracht waardoor de bederfverwekkers worden geïnactiveerd.” Volgens Verberkt is deze technologie verbetert met behulp van het Wageningse bedrijf TOP. De producent stelt dat houdbaarheid twee keer zo lang is in vergelijking met gepasteuriseerde producten.

Producten
Het gaat bij Marqt in eerste instantie om twee soorten dips, knijpfruit met een houdbaarheid van 21 dagen en vleesvervangers met zeven dagen houdbaarheid. Volgens Marqt zorgt de langere houdbaarheid er ook voor dat voedselderving kan worden verminderd omdat producten minder snel bederven.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl