Beste Voedingsindustrie, De Sint heeft lang zitten denken wat hij jullie dit jaar zou schenken. Hij kwam tot het volgende besluit: Dit jaar delen jullie uit. Al waren jullie braaf dit jaar, suikervrij valt Sint toch zwaar. Hij waardeert jullie...
Posted on: 6 December 2016
Fermenteren was één van de grote food trends in 2016 en zal naar verwachting ook in 2017 doorzetten. Het is een proces waarbij micro-organismen worden gebruikt om chemische omzettingen te bewerkstelligen. Biotechnologie dus. Echt nieuw is het natuurlijk...
Posted on: 6 December 2016
Tijdens het Food Technology Event 2016 van het VMT was één van de parallelsessies gewijd aan het ontwerpen van productiemachines en processen. Sprekers hadden het onder andere over het belang van hygiënisch ontwerpen. TOP is blij dat dit onderwerp de...
Posted on: 6 December 2016
Een overheerlijk “kaasplankje” bereiden en daarmee iedereen misleiden? Dat kan! Benodigdheden hiervoor zijn de natuurlijke kleurstof ‘Natural Bèta-Carotene Oil’ en witte chocola. Door deze kleurstof toe te voegen aan gesmolten, witte chocola,...
Posted on: 6 December 2016
Over een week is het Halloween. Dat betekent pompoenen, spookverhalen, verkleedpartijen en snoepgoed. Het betekent ook dat het bijna een jaar geleden is dat we onze TESS introduceerden. TESS (Temperature Effect Simulation System) is een proefopstelling...
Posted on: 24 October 2016
Pulsed Electric Field (PEF) is een technologie die momenteel vooral in de voedingsmiddelenindustrie toegepast wordt om vruchtensappen op milde wijze te pasteuriseren. Ook worden vaste producten behandeld met PEF om het extractierendement te verhogen. PEF is...
Posted on: 20 October 2016
Deze blog wordt voorafgegaan door Deel 1 en Deel 2 In Deel 2 werd gesproken over de (Paleo) dieetbehoefte, waarin het vermijden van “snelle” koolhydraten centraal wordt gesteld. Het wegnemen van deze “vulstoffen” die wel calorieën leveren maar...
Posted on: 19 October 2016
For English read below Innovatiebedrijf TOP bv introduceert een compacte food dryer. Voor producenten van levensmiddelen, met name in de agf, wordt het verwaarden van reststromen nu beter bereikbaar. Om economische redenen én vanuit duurzaamheid...
Posted on: 28 September 2016
Steenfruit is een erg bederfelijke fruitsoort met relatief hoge waarde. Houdbaarheidsverlenging is daarom voor zowel de consument als de producent een belangrijk aspect. Bij een langere houdbaarheid kan de producent kan het fruit langer vers aanbieden aan de...
Posted on: 13 September 2016
Producten op basis van groenten die anders weggegooid worden, zijn hot. Nadat pioniers zoals Kromkommer de weg hebben vrijgemaakt, komen ook de grote jongens in de keten over de streep. Onlangs opende grootcateraar Hutten de Verspillingsfabriek. Samen met...
Posted on: 13 September 2016