Food safety issues are often related to poor hygienic design There have been many food scandals reported recently, particularly in the fish and meat processing industry. These risks can be prevented through better hygienic design of machines and plants....
Posted on: 16 April 2014
Dit filmpje laat precies zien hoe de Pluckr...
Posted on: 3 March 2014
Welke dieetgoeroe je het ook vraagt, ze zullen allemaal beamen dat te veel suiker niet goed voor je is, dat te veel suiker je dik maakt en aan de basis staat van een aantal welvaartsaandoeningen, waaronder diabetes. Een dilemma, want de mens heeft een...
Posted on: 3 March 2014
Eind 2012 hadden we bij TOP een gek idee. Waarom gaan we niet de reststromen van groente op een milde manier drogen, vermalen en in capsules afvullen? Het grootste deel van de vitaminen en vezels blijven daarbij behouden, en het is een makkelijke...
Posted on: 3 March 2014
In 2010 ontwikkelden we bij TOP de respiratiemeter om de ademhaling van verse groente en fruit te kunnen meten. Met deze gegevens kan vervolgens de verpakking worden aangepast. Zo wordt een optimale houdbaarheid bereikt met als gevolg dat derving van...
Posted on: 3 March 2014
Together with technology supplier foodlife, we developed a revolutionary and patented grape picking technology named Pluckr. Until now it was not possible for fruit producers and processors to destem grapes on a large scale. The likelyhood of stem parts...
Posted on: 3 March 2014
Superfoods zijn exotische producten met een gezond imago. Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, quinoa, chlorella en chiazaden. Aanhangers zeggen zich supergezond te voelen en een betere weerstand te hebben sinds ze superfoods eten, maar er ontstaat ook...
Posted on: 21 January 2014
Enkele jaren geleden waren mensen die geen vlees eten nog geen interessante doelgroep voor de voedingssector. Inmiddels zijn er in elke winkel en in elk restaurant prima alternatieven voor de vegetariër. Nu zien we de groep veganisten, die naast vlees ook...
Posted on: 21 January 2014
Blog van Wouter de Heij over de tijd die het kost voordat een nieuwe technologie geïmplementeerd is in de gangbare voedselproductie en belangrijke rol van productontwikkeling daarbij. Bijna 15 jaar geleden kwam ik als jonge Delftse ingenieur in de chemie in...
Posted on: 21 January 2014