Het is al jarenlang bekend dat we te weinig vezels binnen krijgen. Een oplossing zou zijn om meer groente en fruit te consumeren, maar onderzoek toont juist aan dat de groente en fruit consumptie de laatste jaren gedaald is. Gemiddeld wordt er per dag...
Posted on: 22 July 2013
Kokosolie heeft jarenlang een slechte naam gehad vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. Het grootste gedeelte van deze verzadigde vetten zijn middellange keten vetzuren (MCT’s). Eén van de vetzuren die in grote mate aanwezig is in kokosolie is...
Posted on: 24 June 2013
In het weekend van 15 en 16 juni heeft TOP FoodLab op het muziekfestival Indian Summer Festival groentepillen uitgedeeld aan de festivalgangers. Genoeg groente eten blijft voor veel Nederlanders een uitdaging. Maar liefst 95% van de Nederlandse bevolking...
Posted on: 24 June 2013
Bert Tournois wist het me 15 jaar geleden al te vertellen. Nieuwe technologie ontwikkeling in de voeding duurt 10 tot 15 jaar. De gemiddelde techneut hoor ik nu al denken “nee hoor, dat moet sneller kunnen”. Mijn antwoord is dan “ja, de machine...
Posted on: 24 June 2013
Technological innovations can help in salt reduction New research has shown that mild preservation techniques like PurePulse and Pascalisation can elevate the salt experience of treated products. As a result it is possible to achieve a reduction in salt...
Posted on: 24 June 2013
TOP Food Lab organiseert regelmatig jam sessies in de keuken om te experimenteren met producten. Inspelend op de trends vegan, raw food en duurzaamheid resulteerde een jam sessie in een ricotta kaas gemaakt van amandelen. De ricotta kaas van amandelen heeft...
Posted on: 27 March 2013
Phytonext heeft, met steun van TOP B.V., een nieuwe technologie ontwikkeld die hoogwaardige stoffen uit planten kan winnen. Bijzonder aan deze extractietechnologie is dat de stoffen onder milde omstandigheden worden gewonnen. Daardoor kunnen ook zeer...
Posted on: 27 March 2013
Met de komst van Chez Pascal op het Food Tech Park in Helmond gaat de commercialisering van pascalisatie een nieuwe fase in. TOP bv stond mede aan de basis van de perfectionering van deze milde conserveringstechnologie in Nederland. Chez Pascal heeft...
Posted on: 19 February 2013
Foodtech, de vakbeurs voor de voedselverwerkende en producerende industrie zal op 15 & 16 mei wederom een bron van inspiratie zijn voor professionals, die willen weten wat er speelt op het gebied van procestechniek, voedselveiligheid en verpakking. ‘Het...
Posted on: 31 January 2013
Bedrijven die interesse hebben in de milde conserveringstechnologie Pulsed Electric Fields, kunnen sinds kort terecht bij de pilot-opstelling van TOP. Op die manier kunnen bedrijven de technologie testen zonder vooraf grote investeringen te hoeven doen. De...
Posted on: 17 December 2012