Chez Pascal vestigt zich op Food Tech Park Helmond

Met de komst van Chez Pascal op het Food Tech Park in Helmond gaat de commercialisering van pascalisatie een nieuwe fase in. TOP bv stond mede aan de basis van de perfectionering van deze milde conserveringstechnologie in Nederland.

Chez Pascal heeft begin februari haar intrek genomen in het Food Tech Park in Helmond. Het Food Tech Park is een vestigingsplaats voor jonge bedrijven die aan de verduurzaming van de voedselketen werken. Door bij elkaar in de buurt te werken, kunnen de bedrijven gebruik maken van elkaars expertises en op die manier elkaar versterken.

Innovatief lang houdbaar
Chez Pascal is gespecialiseerd in het pascaliseren (hoge druk behandelen) van voedselproducten. Daarmee worden voedselproducten langer houdbaar gemaakt met een optimaal behoud van verse eigenschappen als smaak, geur, kleur en voedingsstoffen. Het bedrijf is succesvol. Sinds de start van dit bedrijf is er onder andere een reeks dips (onder de naam Mr. Dip), een Spaanse koude soep (gazpacho) en een vleesvervanger (onder de naam Vleeschsmakers) op de markt gebracht. Onder de klanten vallen onder andere Nederlandse en Spaanse supermarkten. Chez Pascal werkt naast haar bestaande productassortiment ook altijd aan nieuwe producten en andere nieuwe conserveringstechnologieën.

Benutten voordelen
Met de vestiging op het Food Tech Park in Helmond, verwacht Chez Pascal zich nog sneller te kunnen ontwikkelen. Directeur Franka Bossers: ‘Door onder één dak te zitten met andere innovatieve bedrijven verwacht ik dat we gebruik kunnen maken van elkaars expertise. Wij kunnen bijvoorbeeld onze collega-ondernemers kennis laten maken met de mogelijkheden van pascalisatie. We hebben een geavanceerde pilot-installatie staan waarmee producenten kunnen nagaan welk effect pascalisatie op hun producten heeft. Daarnaast helpen we producenten die al overtuigd zijn van de voordelen met de pascalisatie van hun producten via loonwerk.’

Trots
TOP bv heeft in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de perfectionering van pascalisatie. Directeur Wouter de Heij is enthousiast over de recente ontwikkelingen: ‘Het is fantastisch om te zien dat de technologie nieuwe markten opent. Chez Pascal neemt de commercialisering enthousiast ter hand en boekt er mooie resultaten mee. Ik verwacht dat de vestiging op het Food Tech Park deze ontwikkeling alleen maar zal versnellen.’