Foodlife en TOP bv lanceren de Pluckr: de oplossing voor machinaal druiven onttrossen

Samen met technologieleverancier foodlife hebben we bij TOP bv een nieuwe technologie ontwikkeld die druiven machinaal van de tros ontdoet. Het resultaat is de gepatenteerde Pluckr. Tot nu toe was het op grote schaal onttrossen van druiven voor vers fruitverwerkers niet mogelijk. De kans op het achterblijven van steeldelen en beschadiging was groot, wat de kwaliteit en houdbaarheid van het product niet ten goede komt. Met de Pluckr is dit probleem opgelost, doordat de druiven makkelijk loskomen zonder daarbij beschadigt te raken. Deze nieuwste innovatie is gelanceerd op de Fruit Logistica in Berlijn.

De meeste fruitverwerkers halen druiven handmatig van de tros om de druiven niet te beschadigen. Dit vergt veel arbeid, wat resulteert in een hoge kostprijs. De Pluckr werkt slechts met enkele operators en kan snel veel druiven onttrossen zonder dat deze beschadigen. Dat maakt het nu eindelijk commercieel haalbaar om losse, voorverpakte druiven zonder beschadiging te verkopen.

De technologie is uniek en gepatenteerd. De tros druiven wordt bevestigd aan een grijpertje. Door middel van triltechniek worden de druiven losgeschud. Dit filmpje laat precies zien hoe het werkt. De machine kan 300 tot 600 kg druiven per uur verwerken, afhankelijk van het formaat en de soort druiven. In vergelijking: één persoon doet met de hand 15 tot 20 kilo per uur. Dit alles levert een enorme kostenbesparing en kwaliteitswinst op.
De eerste machine is inmiddels geleverd aan een fruitverwerker in de Benelux. De volgende stap is het doorontwikkelen van de Pluckr voor andere fruitsoorten zoals bessen.

De Pluckr kan ook heel goed gecombineerd worden met het Respiration Control System van PerfoTec dat de houdbaarheid van de druiven significant verlengt. Hiermee wordt niet alleen de kwaliteit beter behouden, maar wordt het ook mogelijk om nieuwe geografische markten aan te boren.

Meer informatie over de Pluckr is te vinden op de website www.pluckr.nl
Of neem contact op met foodlife tel 0031 38 46 53 611 /