Innovatieplein op FoodTech 2013

Foodtech, de vakbeurs voor de voedselverwerkende en producerende industrie zal op 15 & 16 mei wederom een bron van inspiratie zijn voor professionals, die willen weten wat er speelt op het gebied van procestechniek, voedselveiligheid en verpakking. ‘Het Innovatieplein’ is een nieuw initiatief dat in nauwe samenwerking met TOP BV wordt georganiseerd en laat de meest interessante technologische innovaties van afgelopen en aankomende jaren zien.

Waar innovaties veelal nog niet toegankelijk zijn in de praktijk, laat Het Innovatieplein een aantal unieke nieuwe technologieën zien, die praktisch zijn ingezet bij zowel grote als kleinere bedrijven in de voedingssector. Zo laat PerfoTec, winnaar van green tulip Accenture Award 2012, de verpakkingstechnologie ‘Laserperforatie in combinatie met ademhalingsmeter’ zien. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat verpakte groenten en fruit langer vers blijven. CoolWave processing presenteert de milde conserveringstechnologie ‘PurePulse’ om koelverse sappen langer houdbaar te maken zonder de verse smaak te verliezen. Ook de innovatieve droogtechnologie van LikeFresh is live te aanschouwen.

Om het geheel nog concreter te maken, toont initiatiefnemer van Food Technology Park Brainport Helmond hoe deze technologieën in de praktijk zijn gebracht. Enkele innovatieve productapplicaties van TOP FoodLab worden gepresenteerd en vertegenwoordigers van The Food Agency vertellen hoe deze technologieën en applicaties uiteindelijk het beste te vermarkten zijn.

Foodtech is met 120 exposanten het jaarlijkse platform voor QA/kwaliteitsmanagers, levensmiddelen- en procestechnologen en technische professionals die werkzaam zijn in de voedingsindustrie. Het event vindt plaats in het makkelijk te bereiken Autotron te Rosmalen en zowel toegang tot de beurs als parkeren zijn gratis.

Bron: agf.nl