Nieuw product: Groente in capsules

Eind 2012 hadden we bij TOP een gek idee. Waarom gaan we niet de reststromen van groente op een milde manier drogen, vermalen en in capsules afvullen? Het grootste deel van de vitaminen en vezels blijven daarbij behouden, en het is een makkelijke toedieningsvorm voor de consument. Twee hedendaagse issues speelden daarbij een grote rol: De groenten en fruit consumptie is al jaren ondermaats en er gaat ontzettend veel goede kwaliteit groente en fruit verloren tijdens de verwerking in de industrie.

Met een nieuwe milde droogtechnologie werd het water uit onder andere tomaat en spinazie verwijderd. Dit werd vervolgens verpulverd tot poeder en afgevuld in capsules. Op verschillende netwerk-events stonden wij met deze groentepillen als een voorbeeld van een toepassing van een nieuwe innovatieve technologie. De reacties die we kregen op de groentepillen waren boven verwachting positief. Het werd een echte gimmick.

We besloten om het idee van de groentepil naar het volgende niveau te brengen, door in de voorzomer van 2013 op het Indian Summer Festival de pillen uit te delen aan de festivalgangers. De bezoekers lieten bij de ingang van het festival hun xtc en aanverwante pillen achter, en wij deelden even verderop groentepillen uit. Drie dagen lang was er nergens anders groente te vinden dan bij onze pillenbar. Om toch nog iets gezonds binnen te krijgen naast al het vette fastfood, kwamen mensen er zelfs voor terug. Ook hier hoorden we eigenlijk alleen maar enthousiaste geluiden, en vroegen veel mensen waar ze deze capsules konden kopen. De meeste mensen gave aan dat ze wel groenten eten maar nooit aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 200 gram kwamen. De groentepillen bieden een uitkomst om toch net dat beetje extra binnen te krijgen.

Dit was voor ons het moment om het idee van de groentepil echt door te ontwikkelen en op de markt te brengen. We hebben drie groentesoorten geselecteerd: tomaat, boerenkool en rode biet, en de productie van de capsules geprofessionaliseerd.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat men stopt met het eten van verse groente en fruit nu deze pillen er zijn. Het is puur bedoeld als extra aanvulling om toch die aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te halen. Voor die mensen die dat beetje zekerheid nodig hebben is het is nu mogelijk om op een simpele en natuurlijke manier de dagelijkse groenteconsumptie aan te vullen door het slikken van enkele capsules. De groentepillen worden sinds kort verkocht onder het merk Smartness From Nature via de webshop. We zijn ook op zoek naar nieuwe verkooppunten. Meer informatie vind je op: http://www.smartnessfromnature.nl/