Nieuwe samenwerking voor grootschalige productie van nieuwe vleesvervangers

De vraag naar plantaardige vleesvervangers zit in een groeispurt. Om aan de vraag te voldoen is het belangrijk dat de productie van vleesvervangers wordt vergroot. TOP en Sobatech gaan daarom een samenwerking aan. De partners werken aan de ontwikkeling van zowel technologie als machines waarmee in een continu proces en op grote schaal, grote stukken vezelige vleesvervangers geproduceerd kunnen worden.

Unieke vleesachtige structuren
De nieuwe technologie voor de productie van een nieuwe generatie vleesachtige structuren biedt een alternatief voor structureringsmethoden zoals het bekende High-moisture Extrusie en de shear cell technologie. De technologie zal makkelijker op te schalen zijn tegen een lage kostprijs.

Het Limburgse familiebedrijf Sobatech is gespecialiseerd in het ontwikkelen van continue processen voor het doseren, kneden, mengen en rijzen van allerhande voedselproducten. Hun kennis en ervaring op het gebied van het structureren van eiwit- en vezelrijke ingrediënten en producten vormt een perfecte aanvulling op de kennis van TOP op het gebied van het ontwikkelen van vleesachtige structuren.

Wilt u meer weten over de nieuwe mogelijkheden voor grootschalige productie van vleesvervangers, neem dan contact met ons op via .