Nieuws

De technologen van het Wageningse TOP bv hebben een octrooi verworven op een proces om vlees, vleesvervangers en hybride producten te behoeden voor de ‘botulismebacterie’ Clostridium botulinum zonder dat daarvoor de reguliere nitraat- en...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
Een cake die uitsluitend uit plantaardige bestanddelen bestaat, maar die in geen enkel opzicht onderdoet voor een cake die is bereid met melk, boter en eieren. Het klinkt voor voedingsprocestechnologen als een onmogelijkheid, maar een door TOP bv...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
Ondanks de miljoenen die overheden, bedrijven en filantropen in kweekvlees hebben geïnvesteerd, laat de take-off van in bioreactoren gekweekt vlees nog op zich wachten. Debet daaraan is het papperige mushy mondgevoel van de producten die bedrijven tot nu...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
De gezondheidsvoordelen van verse vruchtensap behouden door gebruik van optimale technologie. Vruchtensap bevat essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Deze voedingsstoffen zijn van nature gezond en verbeteren de...
Bericht geplaatst op: 22 augustus 2022
TOP legt de laatste hand aan het conceptuele ontwerp van een fabriek voor het produceren van verse gemaksproducten in Saoedi-Arabië. De ultramoderne fabriek is uitgerust met geavanceerde verwerkingstechnologieën en ingericht voor de productie van een...
Bericht geplaatst op: 17 maart 2022
TOP uit Wageningen en het Poolse bedrijf Blue Fifty uit Krakau slaan de handen in elkaar. Samen onderzoeken ze mogelijkheden om nieuwe plantaardige eiwitten te produceren binnen de EU. Zo bieden ze een rendabele oplossing voor de opkomende markt. De vraag...
Bericht geplaatst op: 24 februari 2022
Eiwittransitie en veganisme zijn niet meer weg te denken trends. TOP-BV investeert de komende tijd daarom in de ontwikkeling van ingrediënten, producten en systemen om een veganistisch alternatief te creëren voor het ei. De verwachting is om deze producten...
Bericht geplaatst op: 9 februari 2022
Afgelopen december beantwoorde TOP CEO Wouter de Heij in 1 klein uur prangende vragen over de voedselindustrie in de informatieve webinar "The Future of Food in het aankomende post-Covid tijdperk". Een blijvend relevant onderwerp, dus heb je hem gemist? Kijk...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2021
TOP-BV (TOP) uit Wageningen gaat samenwerken met Airofiller Equipment Solutions BV (Airofiller) uit Houten waardoor ontwerpen van machines sneller en beter gerealiseerd zullen worden. TOP bezit de ervaring en kennis om machines te ontwerpen en Airofiller de...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2021
TOP ontwikkelt in Wageningen een speciale behandelkamer waarin pH-neutrale, eiwitrijke producten met Pulsed Electric Field (PEF) gepasteuriseerd kunnen worden. Een energiebesparende, continue pasteurisatie waarbij de smaak, kleur, textuur en...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2021