Nieuws

Voordat de productontwikkelaars van het Wageningse technologiecentrum TOP begonnen aan de titanenklus om een veganistische braadworst te maken, had TOP al een vegetarische braadworst gemaakt. “De uitdaging was om die niet alleen volledig plantaardig, maar...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2024
Het ziet eruit als vloeibaar ei, het ruikt als vloeibaar ei en de consument of professionele kok kan het in de keuken gebruiken als vloeibaar ei. Toch zit er geen flintertje ei in. Het Wageningse technologiebedrijf TOP is erin geslaagd een volwaardige en...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2024
Thermisch pasteuriseren van melk is een noodzakelijke stap om ziektekiemen te doden, maar daardoor vermindert wel de voedingswaarde van melk. Het pasteuriseren beschadigt ook de melkeiwitten, waardoor die hun beschermende werking deels verliezen. Een...
Bericht geplaatst op: 7 december 2023
Veel Europese consumenten zijn E-nummer-schuw. Hoe minder E-nummers of beladen ingrediënten op de labels van hun voedingsmiddelen staan, hoe liever het ze is. “We hebben binnen TOP kennis in huis waarmee we voedingsmiddelen kunnen ontwerpen met een zo...
Bericht geplaatst op: 6 december 2023
De markt voor vegetarische versies van gedroogde vleessnacks, zo-als jerky en gedroogde worstjes is groeiende. Zeker een product als vega salami heeft enorm veel potentieel. Voedingsbedrijven die zich op deze markt willen begeven, kunnen met een beetje hulp...
Bericht geplaatst op: 30 november 2023
Meer dan 15 jaar geleden begon ons team bij TOP b.v. (Wageningen) aan een reis om innovatieve vleesvervangers en plantaardige producten te ontwikkelen. Onze focus was specifiek gericht op het creëren van texturen met behulp van extruders en andere...
Bericht geplaatst op: 28 augustus 2023
Het onderzoek naar de plantaardige zuivelproducten binnen TOP BV is uitgemond in de ontwikkeling van een veganistische schenkyoghurt. Het Wageningse technologiebedrijf realiseerde in hetzelfde project een plantaardige luchtige vla en een eveneens volledig...
Bericht geplaatst op: 24 augustus 2023
Een ingrediëntenleverancier heeft een nieuwe grondstof waar waarschijnlijk muziek in zit. Maar wat voor soort muziek? Binnen TOP BV kunnen specialisten als Wouter Franken het antwoord op die vraag achterhalen. Niet omdat TOP verstand heeft van notenschrift,...
Bericht geplaatst op: 24 augustus 2023
Als het project waaraan Wouter Franken binnen technologiebedrijf TOP binnenkort begint succesvol is, zal het schap van de vleesvervangers in de supermarkt daardoor wellicht nog een beetje gevarieerder worden. Niet door de komst van nog maar weer eens een...
Bericht geplaatst op: 7 juni 2023
“Als wij voor onze klanten met een risicoanalyse duidelijk maken waar de microbiële risico’s van hun koelverse producten zitten, dan is dat in eerste instantie meestal bedoeld om de houdbaarheid te bepalen”, zegt levensmiddelentechnoloog Justus...
Bericht geplaatst op: 7 juni 2023