Nieuws

In het REACT-EU Ontwikkelingsproject “GALATEA”, staat de investering in de ontwikkeling van innovatieve, betaalbare en sappige vleesvervangers centraal. Ons doel is dat er hiervoor eind 2023 een innovatief prototype van een productielijn compleet en...
Bericht geplaatst op: 21 april 2023
De ontwikkeling van een volledige plantaardige frikandel door TOP BV was geen sinecure. Gelukkig wisten de productontwikkelaars van het Wageningse technologiebedrijf dat hun collega’s in de snackindustrie bij het creëren van frikandellen de...
Bericht geplaatst op: 19 april 2023
Door het inzetten van de pluktechnologie die het Wageningse TOP heeft ontwikkeld, wordt vers fruit in salades niet alleen langer houdbaar, maar ook van betere kwaliteit en duurzamer. Geen wonder dat de technologie een innovatieprijs in de wacht heeft...
Bericht geplaatst op: 19 april 2023
Het regent nieuwe ideeën in de food, zegt strateeg en projectmanager Dewanand Mahadew van TOP. “Er zijn misschien nog nooit zoveel mensen zo bewust met nieuwe voedingsconcepten bezig geweest als nu. Het omzetten van die nieuwe ideeën in producten is niet...
Bericht geplaatst op: 19 april 2023
TOP BV is erin geslaagd een volwaardige veganistische variant van zuurvlees te ontwikkelen. Met enkele minimale aanpassingen is de technologie ook geschikt voor de productie van veganistische boeuf bourguignon en rendang. “Toen we aan dit project...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2023
Op het moment dat u dit leest, verrijst in een Oost-Europees land een nieuwe voedselfabriek voor een horecaconcern dat productkwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het machinale deel van deze nieuwe productieomgeving kwam tot stand dankzij de inbreng van...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2023
In de supermarkten liggen al legio plantaardige alternatieven voor zuiveldranken, maar het aanbod van veganistische yoghurts is nog karig. Door een subtiele maar cruciale doorbraak kan die situatie veranderen. In eerdere fases van de ontwikkeling van...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2023
De technologen van het Wageningse TOP bv hebben een octrooi verworven op een proces om vlees, vleesvervangers en hybride producten te behoeden voor de ‘botulismebacterie’ Clostridium botulinum zonder dat daarvoor de reguliere nitraat- en...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
Een cake die uitsluitend uit plantaardige bestanddelen bestaat, maar die in geen enkel opzicht onderdoet voor een cake die is bereid met melk, boter en eieren. Het klinkt voor voedingsprocestechnologen als een onmogelijkheid, maar een door TOP bv...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
Ondanks de miljoenen die overheden, bedrijven en filantropen in kweekvlees hebben geïnvesteerd, laat de take-off van in bioreactoren gekweekt vlees nog op zich wachten. Debet daaraan is het papperige mushy mondgevoel van de producten die bedrijven tot nu...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023