Nieuws

Meer dan 15 jaar geleden begon ons team bij TOP b.v. (Wageningen) aan een reis om innovatieve vleesvervangers en plantaardige producten te ontwikkelen. Onze focus was specifiek gericht op het creëren van texturen met behulp van extruders en andere...
Bericht geplaatst op: 28 augustus 2023
Het onderzoek naar de plantaardige zuivelproducten binnen TOP BV is uitgemond in de ontwikkeling van een veganistische schenkyoghurt. Het Wageningse technologiebedrijf realiseerde in hetzelfde project een plantaardige luchtige vla en een eveneens volledig...
Bericht geplaatst op: 24 augustus 2023
Een ingrediëntenleverancier heeft een nieuwe grondstof waar waarschijnlijk muziek in zit. Maar wat voor soort muziek? Binnen TOP BV kunnen specialisten als Wouter Franken het antwoord op die vraag achterhalen. Niet omdat TOP verstand heeft van notenschrift,...
Bericht geplaatst op: 24 augustus 2023
Als het project waaraan Wouter Franken binnen technologiebedrijf TOP binnenkort begint succesvol is, zal het schap van de vleesvervangers in de supermarkt daardoor wellicht nog een beetje gevarieerder worden. Niet door de komst van nog maar weer eens een...
Bericht geplaatst op: 7 juni 2023
“Als wij voor onze klanten met een risicoanalyse duidelijk maken waar de microbiële risico’s van hun koelverse producten zitten, dan is dat in eerste instantie meestal bedoeld om de houdbaarheid te bepalen”, zegt levensmiddelentechnoloog Justus...
Bericht geplaatst op: 7 juni 2023
In het koelvak van een aantal Nederlandse retailfilialen ligt het meest bijzondere en exclusieve zuivelproduct uit de geschiedenis van de zuivelindustrie. Het heet ElkeMelk. Elke fles bevat de melk van één specifieke koe, met een unieke samenstelling en...
Bericht geplaatst op: 7 juni 2023
In het REACT-EU Ontwikkelingsproject “GALATEA”, staat de investering in de ontwikkeling van innovatieve, betaalbare en sappige vleesvervangers centraal. Ons doel is dat er hiervoor eind 2023 een innovatief prototype van een productielijn compleet en...
Bericht geplaatst op: 21 april 2023
De ontwikkeling van een volledige plantaardige frikandel door TOP BV was geen sinecure. Gelukkig wisten de productontwikkelaars van het Wageningse technologiebedrijf dat hun collega’s in de snackindustrie bij het creëren van frikandellen de...
Bericht geplaatst op: 19 april 2023
Door het inzetten van de pluktechnologie die het Wageningse TOP heeft ontwikkeld, wordt vers fruit in salades niet alleen langer houdbaar, maar ook van betere kwaliteit en duurzamer. Geen wonder dat de technologie een innovatieprijs in de wacht heeft...
Bericht geplaatst op: 19 april 2023
Het regent nieuwe ideeën in de food, zegt strateeg en projectmanager Dewanand Mahadew van TOP. “Er zijn misschien nog nooit zoveel mensen zo bewust met nieuwe voedingsconcepten bezig geweest als nu. Het omzetten van die nieuwe ideeën in producten is niet...
Bericht geplaatst op: 19 april 2023