Nieuws

Na enkele jaren van ontwikkeling lanceert TOP bv uit Wageningen hun RF-sterilisatie pilotopstelling voor levensmiddelenproductie. Op 11 oktober organiseert het bedrijf een seminar over de technologie en de marktkansen van deze in-pack...
Bericht geplaatst op: 5 september 2018
De meeste voedselproducenten hebben wel een aantal producten in hun assortiment gericht op gemak: voorgesneden, voorgekookt, portieverpakkingen, etc. Consumenten hebben zo’n druk leven dat – als ze het al redden om zelf boodschappen te doen, in een echte...
Bericht geplaatst op: 29 augustus 2018
Met genoegen nodigen wij u uit voor een seminar over Radio-Frequency Sterilization procestechnologie.  Tijdens dit seminar zullen wij u informeren over enkele trends in de voedselindustrie, nieuwe voedselprocessen en de mogelijkheden voor lang houdbare...
Bericht geplaatst op: 10 augustus 2018
(Wat vooraf ging leest u in Suikertaks 1e portie) Volume maak je door veel water, suiker en bindmiddel te verkopen. De smaak(variant) is dan vooral een topping op het gebonden suikerwater. Kijk maar eens naar de Ketchups, Curries, Teriyakis, Sweet...
Bericht geplaatst op: 7 augustus 2018
TOP Food Process Engineer Maurice Boonman aan het woord: het vervolg. Na een kijkje in zijn persoonlijke achtergrond en motivaties (zie deel 1) is het tijd voor Maurice om ons iets meer te vertellen over het huidige...
Bericht geplaatst op: 24 juli 2018
TOP bv uit Wageningen ontwikkelt een technologieplatform waarmee melkveehouders flessen melk van individuele koeien kunnen gaan verkopen. Met de technologie kan melk van individuele koeien veilig gepasteuriseerd en in flessen afgevuld worden. Consumenten...
Bericht geplaatst op: 8 juni 2018
      Voor veel mensen zal het belang van minder suiker in het dieet inmiddels wel zijn doorgedrongen. Toch is het in de praktijk niet zo eenvoudig om hier als consument iets mee te doen. Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat...
Bericht geplaatst op: 29 mei 2018
Er is een nieuw soort aardappel op de markt met minder koolhydraten dan de standaard aardappel. Het gaat om een kruising van verschillende oorspronkelijke Hollandse aardappelrassen. Feit is dat deze oer-Hollandse aardappelen inmiddels steeds vaker uit het...
Bericht geplaatst op: 29 mei 2018
Door groeiende druk vanuit maatschappelijke organisaties en door veranderend consumentengedrag proberen voedselproducenten de aanwezige suikers in producten te verminderen. Maar suikers hebben vaak meerdere functies. TOP bv uit Wageningen biedt nu...
Bericht geplaatst op: 25 april 2018
Brood is lange tijd een hoofdbestanddeel geweest in Nederlandse huishoudens. Het is waarschijnlijk het belangrijkste voedsel dat generaties Nederlanders heeft helpen opgroeien. Mensen houden van brood om de smaak, het gemak en de veelzijdigheid. Een andere...
Bericht geplaatst op: 23 april 2018