Iedere ondernemer weet dat innoveren pure noodzaak is om de concurrentie voor te blijven. En ook om bestaansrecht te behouden in de competitieve markt waarin we ons bevinden. Hoe je dat aanpakt is voor velen geen gesneden koek. Hoe doe je dat nou, innoveren?...
Bericht geplaatst op: 29 maart 2016
Door het eten van kaas voor het slapengaan krijg je nachtmerries; waar of niet waar? Niet waar, volgens de British Cheese Board (BCB). Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar know-it-all Google vertelde me dat de kaas-nachtmerrie-mythe een bekend fenomeen...
Bericht geplaatst op: 22 maart 2016
Bijzondere diëten zijn al lang niets bijzonders meer. Bijna iedereen die op zijn minst een beetje met gezondheid bezig is zal wel eens geëxperimenteerd hebben met het eetpatroon. Vooral het zorgen voor variatie en een wekelijks gezonde balans is daarbij een...
Bericht geplaatst op: 10 maart 2016
Afgelopen maand presenteerden TOP bv en JFPT foodlife op de Fruit Logistica in Berlijn het nieuwste model van de Pluckr, de PR1. Deze eenkops druivenonttrosser is speciaal bedoeld voor kleinere verwerkers van druiven, cherrytomaatjes en bessen. De...
Bericht geplaatst op: 9 maart 2016
Het menselijk brein is tot ontzettend veel in staat. Om optimaal te functioneren heeft het brein de juiste voedingsstoffen nodig. Maar wat zijn deze voedingsstoffen en heeft wat je eet echt effect op het functioneren van het brein? Hersenen bestaan voor...
Bericht geplaatst op: 9 maart 2016
Deze maand introduceert bierbrouwer Grolsch een nieuw product; 0,0% Radler Ice Tea. Een verfrissende lichtzoete drank zonder alcohol met smaak van citroen en groene thee. Als je het mij vraagt klinkt dit eerder als een glaasje fris, dan als een biertje....
Bericht geplaatst op: 8 maart 2016
Wouter de Heij, directeur van TOP bv, treedt toe tot het bestuur van GMV, de belangenvereniging voor machinebouwers in de voedingsindustrie. Voor TOP en voor GMV is dit een belangrijke stap. De Heij zal in het bestuur van GMV plaatsnemen op de stoel van...
Bericht geplaatst op: 11 februari 2016
Als we denken aan chemie in voedsel springen de E-nummers vaak als eerste naar de voorgrond van ons collectieve bewustzijn. De eerder gepubliceerde blog E-nummers overboord beschreef hoe de volkshetze tegen het gebruik van E-nummers bijna populistische...
Bericht geplaatst op: 12 januari 2016
Stel je laat je boterham op de grond vallen, eet je deze dan nog op? Volgens de 5-secondenregel kan je deze boterham nog veilig opeten als je deze binnen 5 seconden weer van de vloer hebt opgeraapt. Maar is dit wel een bruikbare regel of kun je deze...
Bericht geplaatst op: 6 januari 2016
Zodra het begin van het nieuwe jaar nadert struikelen trendwatchers over elkaar heen met hun visie op wat ons het komende jaar staat te wachten. In ieder tijdschrift en online kom je ze nu tegen; de trendlijstjes voor 2016. Ik krijg eigenlijk altijd een...
Bericht geplaatst op: 23 december 2015