Afgelopen maand presenteerden TOP bv en JFPT foodlife op de Fruit Logistica in Berlijn het nieuwste model van de Pluckr, de PR1. Deze eenkops druivenonttrosser is speciaal bedoeld voor kleinere verwerkers van druiven, cherrytomaatjes en bessen. De...
Bericht geplaatst op: 9 maart 2016
Het menselijk brein is tot ontzettend veel in staat. Om optimaal te functioneren heeft het brein de juiste voedingsstoffen nodig. Maar wat zijn deze voedingsstoffen en heeft wat je eet echt effect op het functioneren van het brein? Hersenen bestaan voor...
Bericht geplaatst op: 9 maart 2016
Deze maand introduceert bierbrouwer Grolsch een nieuw product; 0,0% Radler Ice Tea. Een verfrissende lichtzoete drank zonder alcohol met smaak van citroen en groene thee. Als je het mij vraagt klinkt dit eerder als een glaasje fris, dan als een biertje....
Bericht geplaatst op: 8 maart 2016
Wouter de Heij, directeur van TOP bv, treedt toe tot het bestuur van GMV, de belangenvereniging voor machinebouwers in de voedingsindustrie. Voor TOP en voor GMV is dit een belangrijke stap. De Heij zal in het bestuur van GMV plaatsnemen op de stoel van...
Bericht geplaatst op: 11 februari 2016
Als we denken aan chemie in voedsel springen de E-nummers vaak als eerste naar de voorgrond van ons collectieve bewustzijn. De eerder gepubliceerde blog E-nummers overboord beschreef hoe de volkshetze tegen het gebruik van E-nummers bijna populistische...
Bericht geplaatst op: 12 januari 2016
Stel je laat je boterham op de grond vallen, eet je deze dan nog op? Volgens de 5-secondenregel kan je deze boterham nog veilig opeten als je deze binnen 5 seconden weer van de vloer hebt opgeraapt. Maar is dit wel een bruikbare regel of kun je deze...
Bericht geplaatst op: 6 januari 2016
Zodra het begin van het nieuwe jaar nadert struikelen trendwatchers over elkaar heen met hun visie op wat ons het komende jaar staat te wachten. In ieder tijdschrift en online kom je ze nu tegen; de trendlijstjes voor 2016. Ik krijg eigenlijk altijd een...
Bericht geplaatst op: 23 december 2015
Met een zojuist afgerond onderzoeksproject heeft TOP bv aangetoond dat milde conservering een goede methode is voor het ontsmetten van droge ingrediënten voor levensmiddelen. Technieken als pascalisatie (hoge druk) hebben grote voordelen ten opzichte van de...
Bericht geplaatst op: 17 december 2015
Wie vandaag de dag door de supermarkt loopt zal een aanmerkelijk groter aandeel koelverse producten zien dan 10 jaar geleden. Het koelverse segment is in de loop der tijden synoniem geworden aan gezond gemak ten koste van ambient stabiele levensmiddelen (de...
Bericht geplaatst op: 16 december 2015
Op steeds meer sites kom ik berichten tegen van mensen die beweren dat we meer chlorofyl, ook wel bladgroen genoemd, moeten eten. Waar komt dit verhaal vandaan en krijgen wij echt te weinig bladgroen binnen als mens? Naar mijn weten hebben planten bladgroen...
Bericht geplaatst op: 8 december 2015