Oma vertelde dat zij zo’n 65 jaar geleden in hun kruidenierswinkel binnen een straal van 10 km van Iglo het alleenrecht op een diepvriezer kregen. Dit om producten van Iglo te verkopen, maar ook om vriesruimte aan klanten te verhuren. Vriezen en...
Bericht geplaatst op: 30 september 2015
Er is een trend onder consumenten en de horeca in opmars om het taboe te doorbreken van de zogenaamde Doggy Bags. Dat is niet zo gek, er gaat immers veel voedsel verloren doordat mensen hun bordje niet leegeten. Aangezien de volgende klant het ook niet...
Bericht geplaatst op: 25 september 2015
Innovatieve druivenonttrosser is sterk doorontwikkeld Tijdens de komende Food Valley Expo (12-13 oktober) wordt de Food Valley Award uitgereikt. De Pluckr, winnaar van vorig jaar, is de afgelopen maanden sterk doorontwikkeld, op weg geholpen door de...
Bericht geplaatst op: 13 september 2015
Soja en producten op basis van soja zijn erg populair en hebben een gezond imago. Sojaproducten worden veel gegeten door vegetariërs om de eiwitten te vervangen die gemist worden door het niet eten van vlees. Ook komen er steeds meer sojadranken, soja-ijs en...
Bericht geplaatst op: 20 augustus 2015
Al jaren werken we bij TOP met milde conserveringstechnologieën zoals PurePulse (PEF) en Pascalisatie (HPP). Met deze methoden kun je vers bewerkt voedsel zoals groente- en fruitsappen, soepen, sauzen en zelfs hele maaltijden langer houdbaar maken zonder dat...
Bericht geplaatst op: 19 augustus 2015
Enige tijd geleden ben ik in Milaan geweest, daar wil ik nog even op terugblikken. Tweejaarlijks probeer ik in april naar de meubelbeurs in Milaan te gaan, maar wat hebben meubelen nou met TOP bv te maken? Niets; vandaar dat ik eigenlijk ook niet naar...
Bericht geplaatst op: 12 augustus 2015
In het al maar grote wordende lijstje van ingrediënten om te vermijden staat gluten inmiddels redelijk bovenaan. Dat is best opmerkelijk gezien de lange historie die gluten hebben in de Westerse voeding, ook al toen er nog geen welvaartziektes waren en...
Bericht geplaatst op: 26 mei 2015
TOP vindt het brood opnieuw uit Een alternatief brood op basis van vezels, eiwit en gom kan de bezwaren van het huidige brood wegnemen. TOP ontwikkelt een brood zonder zetmeel, dat daardoor weinig koolhydraten bevat en vrij is van gluten. Brood staat...
Bericht geplaatst op: 21 mei 2015
Melkunie introduceerde begin dit jaar iets nieuws. Melk die niet drie, maar zeven dagen na openen goed blijft, door het inzetten van een zogenaamd versfilter. Twee jaar tijd en vele miljoenen euro’s heeft het zuivelbedrijf Arla Foods (producent van Melkunie...
Bericht geplaatst op: 13 mei 2015
TOP introduceert goed reinigbaar systeem voor voedingsindustrie TOP heeft een nieuwe standaard ontwikkeld voor hoogwaardige, hygiënische transportbanden voor levensmiddelenproductiebedrijven. De banden zijn zo ontworpen dat alle kritieke plaatsen zeer...
Bericht geplaatst op: 29 april 2015