Speltbrood is razend populair de laatste tijd. Het wordt het oergraan genoemd omdat het al duizenden jaren geleden gebruikt zou worden. Behalve dat het iets ambachtelijks uitstraalt zou spelt ook overal goed voor zijn. Het zou een superfood zijn en boordevol...
Bericht geplaatst op: 2 november 2015
In opdracht van ondernemers Ton en Lianne van Hees en Janssen Ei heeft TOP een concept ontwikkeld voor de industriële productie van hun groentepaté. Het productieproces voor opschaling en de haalbaarheid zijn in kaart gebracht. De ondernemers nodigen...
Bericht geplaatst op: 22 oktober 2015
Ik begin de dag graag met een goed ontbijt. Vers fruit met yoghurt of een eitje, mij kun je er voor wakker maken. Ik ontbijt omdat ik dat lekker vind en niet omdat ik ervan overtuigd ben dat dit gezond is of in ieder geval niet gezonder dan andere...
Bericht geplaatst op: 9 oktober 2015
Dat frisdranken niet behoren tot de beste keuzes voor consumptie is al lang bekend. Frisdranken bevatten “lege” calorieën. Dat betekent dat deze producten geen voedingsstoffen leveren maar wel calorieën. Er zijn natuurlijk ook lightproducten. Deze...
Bericht geplaatst op: 6 oktober 2015
Oma vertelde dat zij zo’n 65 jaar geleden in hun kruidenierswinkel binnen een straal van 10 km van Iglo het alleenrecht op een diepvriezer kregen. Dit om producten van Iglo te verkopen, maar ook om vriesruimte aan klanten te verhuren. Vriezen en...
Bericht geplaatst op: 30 september 2015
Er is een trend onder consumenten en de horeca in opmars om het taboe te doorbreken van de zogenaamde Doggy Bags. Dat is niet zo gek, er gaat immers veel voedsel verloren doordat mensen hun bordje niet leegeten. Aangezien de volgende klant het ook niet...
Bericht geplaatst op: 25 september 2015
Innovatieve druivenonttrosser is sterk doorontwikkeld Tijdens de komende Food Valley Expo (12-13 oktober) wordt de Food Valley Award uitgereikt. De Pluckr, winnaar van vorig jaar, is de afgelopen maanden sterk doorontwikkeld, op weg geholpen door de...
Bericht geplaatst op: 13 september 2015
Soja en producten op basis van soja zijn erg populair en hebben een gezond imago. Sojaproducten worden veel gegeten door vegetariërs om de eiwitten te vervangen die gemist worden door het niet eten van vlees. Ook komen er steeds meer sojadranken, soja-ijs en...
Bericht geplaatst op: 20 augustus 2015
Al jaren werken we bij TOP met milde conserveringstechnologieën zoals PurePulse (PEF) en Pascalisatie (HPP). Met deze methoden kun je vers bewerkt voedsel zoals groente- en fruitsappen, soepen, sauzen en zelfs hele maaltijden langer houdbaar maken zonder dat...
Bericht geplaatst op: 19 augustus 2015
Enige tijd geleden ben ik in Milaan geweest, daar wil ik nog even op terugblikken. Tweejaarlijks probeer ik in april naar de meubelbeurs in Milaan te gaan, maar wat hebben meubelen nou met TOP bv te maken? Niets; vandaar dat ik eigenlijk ook niet naar...
Bericht geplaatst op: 12 augustus 2015