Het blijft mijn collega’s en mij vaak nog verbazen hoe weinig kennis er in de industrie is over hygiënisch ontwerp. Machinebouwers, engineers maar ook toeleveranciers, iedereen roept wel wat over hygiënisch ontwerp, maar helaas zijn er maar weinigen die...
Bericht geplaatst op: 23 april 2015
Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die minder of nauwelijks koolhydraten eten. Dit principe, gebaseerd op de eetgewoonten van de mens in de oertijd, zou beter zijn voor het menselijk lichaam. Maar is er ook wetenschappelijk bewijs dat een dieet...
Bericht geplaatst op: 22 april 2015
De categorie gesteriliseerde producten is de laatste jaren steeds meer bestempeld als minderwaardig. Deels zit daar wel wat in gezien de sterke afbraak van vitamines en structuur en de achteruitgang van smaak en kleur tijdens het behandelproces. Wat een...
Bericht geplaatst op: 15 april 2015
Koffie. Het is niet zomaar een drankje. Het zit diep geworteld in de Nederlandse cultuur. Koffie staat enerzijds voor gezelligheid, samenkomen, informaliteit en wordt anderzijds genuttigd als opkikker, een hulpmiddel om de dag door te komen zonder in slaap te...
Bericht geplaatst op: 8 april 2015
Woensdag gehaktdag, vrijdag insectendag? Het zit nog niet in het systeem van de gemiddelde Nederlander om aan insecten te denken wanneer de maaltijd van de dag samengesteld gaat worden. Het eten van insecten wordt echter steeds populairder. Maar waarom zouden...
Bericht geplaatst op: 24 maart 2015
Zuurstofloze dispenser houdt levensmiddelen langer vers TOP werkt aan een hoogwaardig dispenser-systeem waarin levensmiddelen lange tijd vers kunnen worden gehouden. De innovatie kan zeer interessant zijn voor foodretail en foodservice, op locaties waar...
Bericht geplaatst op: 17 maart 2015
Wat is design? In Nederland is letterlijk alles is “gedesigned”, overal hebben mensenhanden invloed op gehad. Of we nou een gebied aanwijzen om de natuur haar gang te laten gaan of dat het gaat om die ene irritante uitstekende spijker, bij alles heeft...
Bericht geplaatst op: 15 maart 2015
Er is al veel gezegd en geschreven over E-nummers in ons voedsel. We vinden ze slecht, gevaarlijk want chemisch en dus niet natuurlijk. Maar is dit wel juist? Waarom gaan E-nummers zo onbegrepen door het leven? En is het vandaag de dag nog wel nodig om zoveel...
Bericht geplaatst op: 15 maart 2015
Eén van de drankjes waar wij bij TOP de laatste tijd veel vragen over krijgen is notenmelk. Melk van noten dus. Simpel gezegd bestaat het uit gemalen noten met water, gezeefd door een hele fijne doek. Afhankelijk van de gewenste smaak worden verschillende...
Bericht geplaatst op: 15 maart 2015
Afgelopen maand stonden wij met een selectie van onze innovaties op het InnovationLAB van de Horecava. Waaronder de voor de Horecava Award genomineerde Kimchiwawa, maar ook met de Cold Press No. 1 en de respiratiemeter. Daarnaast hebben we de nieuwe lijn...
Bericht geplaatst op: 3 februari 2015