In Nederland lunchen we traditioneel met brood. Bammetjes met een plakje beleg, en als je het in je hoofd haalde om kliekjes mee te nemen werd je soms zelfs vreemd aangekeken. Tenminste, zo zag lunchen er enkele jaren geleden uit. Inmiddels zijn al dan niet...
Bericht geplaatst op: 3 februari 2015
Voor bedrijven die willen innoveren Met het nieuwe platform Natural Processing Solutions wil TOP bv samen met haar partners meer inzicht geven in de kansen en mogelijkheden van nieuwe verwerkingstechnologieën. Bedrijven kunnen hier terecht als ze op zoek...
Bericht geplaatst op: 21 januari 2015
In de vorige nieuwsbrief berichtten wij al over de door TOP ontwikkelde natuurlijke sportdrank RE:Balance. Een paar weken geleden hebben topsporters de eiwitrijke sportdrank kunnen proeven in een speciaal georganiseerde sessie in samenwerking met InnoSportNL...
Bericht geplaatst op: 17 december 2014
Op maandag 8 december waren Eral Osmanoglou en Dennis Favier te zien bij Kassa Vara. Daar vertelden ze over de groentepil van Smartness from Natures en de inzet van groente reststromen.         Is groente uit een pil de...
Bericht geplaatst op: 17 december 2014
Verschillende innovatieve vleesverwerkers, retailers en voedselinnovatiebedrijf TOP bv zijn gestart met een samenwerking om zoutverlaging in vleeswaren te realiseren zonder verlies van smaak, textuur en houdbaarheid. De bedrijven onderzoeken de mogelijkheid...
Bericht geplaatst op: 16 december 2014
Ieder jaar zijn er talloze congressen, expo’s en beurzen in het binnen- en buitenland, gericht op de voedselsector. Voor een goed lopend MKB food bedrijf is het echter te veel om zich te profileren op al die verschillende evenementen en moeten er dus keuzes...
Bericht geplaatst op: 15 december 2014
De Horecava is een van de grootste vakbeurzen van Nederland als het gaat om foodservice en vindt plaats in de RAI Amsterdam van 12 t/m 15 januari 2015. Deze beurs is al lang niet meer het graai en snaai frituur festijn van jaren geleden, maar wil juist...
Bericht geplaatst op: 9 december 2014
Op de markt zijn steeds vaker partijen die verse, en dus onverhitte, babyvoeding produceren en verkopen. Ondanks het feit dat mogelijk schadelijke micro-organismen niet worden afgedood liggen deze producten soms wel tot 10 dagen in het koelschap. Wij vinden...
Bericht geplaatst op: 18 november 2014
In iedere voedselverwerkende fabriek kom je ze tegen in allerlei vormen en maten: Transportbanden. Maar vaak zijn deze banden niet optimaal ontworpen als het gaat om hygiëne en voedselveiligheid. Doordat deze banden nauwe hoekjes en kieren bevatten zijn ze...
Bericht geplaatst op: 18 november 2014
Persbericht, 18 november 2014 – Het team van TOP bv heeft een natuurlijke sportdrank op basis van verse wei ontwikkeld. Deze sportdrank is onderdeel van het IPC-project ‘Voeding, Sport en Gezondheid’. Literatuuronderzoek van TOP naar de werking van...
Bericht geplaatst op: 18 november 2014