Koffie. Het is niet zomaar een drankje. Het zit diep geworteld in de Nederlandse cultuur. Koffie staat enerzijds voor gezelligheid, samenkomen, informaliteit en wordt anderzijds genuttigd als opkikker, een hulpmiddel om de dag door te komen zonder in slaap te...
Bericht geplaatst op: 8 april 2015
Woensdag gehaktdag, vrijdag insectendag? Het zit nog niet in het systeem van de gemiddelde Nederlander om aan insecten te denken wanneer de maaltijd van de dag samengesteld gaat worden. Het eten van insecten wordt echter steeds populairder. Maar waarom zouden...
Bericht geplaatst op: 24 maart 2015
Zuurstofloze dispenser houdt levensmiddelen langer vers TOP werkt aan een hoogwaardig dispenser-systeem waarin levensmiddelen lange tijd vers kunnen worden gehouden. De innovatie kan zeer interessant zijn voor foodretail en foodservice, op locaties waar...
Bericht geplaatst op: 17 maart 2015
Wat is design? In Nederland is letterlijk alles is “gedesigned”, overal hebben mensenhanden invloed op gehad. Of we nou een gebied aanwijzen om de natuur haar gang te laten gaan of dat het gaat om die ene irritante uitstekende spijker, bij alles heeft...
Bericht geplaatst op: 15 maart 2015
Er is al veel gezegd en geschreven over E-nummers in ons voedsel. We vinden ze slecht, gevaarlijk want chemisch en dus niet natuurlijk. Maar is dit wel juist? Waarom gaan E-nummers zo onbegrepen door het leven? En is het vandaag de dag nog wel nodig om zoveel...
Bericht geplaatst op: 15 maart 2015
Eén van de drankjes waar wij bij TOP de laatste tijd veel vragen over krijgen is notenmelk. Melk van noten dus. Simpel gezegd bestaat het uit gemalen noten met water, gezeefd door een hele fijne doek. Afhankelijk van de gewenste smaak worden verschillende...
Bericht geplaatst op: 15 maart 2015
Afgelopen maand stonden wij met een selectie van onze innovaties op het InnovationLAB van de Horecava. Waaronder de voor de Horecava Award genomineerde Kimchiwawa, maar ook met de Cold Press No. 1 en de respiratiemeter. Daarnaast hebben we de nieuwe lijn...
Bericht geplaatst op: 3 februari 2015
In Nederland lunchen we traditioneel met brood. Bammetjes met een plakje beleg, en als je het in je hoofd haalde om kliekjes mee te nemen werd je soms zelfs vreemd aangekeken. Tenminste, zo zag lunchen er enkele jaren geleden uit. Inmiddels zijn al dan niet...
Bericht geplaatst op: 3 februari 2015
Voor bedrijven die willen innoveren Met het nieuwe platform Natural Processing Solutions wil TOP bv samen met haar partners meer inzicht geven in de kansen en mogelijkheden van nieuwe verwerkingstechnologieën. Bedrijven kunnen hier terecht als ze op zoek...
Bericht geplaatst op: 21 januari 2015
In de vorige nieuwsbrief berichtten wij al over de door TOP ontwikkelde natuurlijke sportdrank RE:Balance. Een paar weken geleden hebben topsporters de eiwitrijke sportdrank kunnen proeven in een speciaal georganiseerde sessie in samenwerking met InnoSportNL...
Bericht geplaatst op: 17 december 2014