Er is een hoop discussie rondom kokosvet. Volgens de ene persoon is het een superfood, de ander beweert dat kokosvet juist ontzettend ongezond is. Tegenstanders beweren dat het vet opgeslagen wordt in de lever, wat zou kunnen leiden tot leververvetting wat...
Bericht geplaatst op: 18 november 2014
Technologiebedrijf JFPT/foodlife heeft met de automatische druivenonttrosser Pluckr de Food Valley Award 2014 gewonnen. De uitreiking van de innovatieprijs voor agri, food en feed vond plaats op 23 oktober tijdens de jaarlijkse Food Valley Expo in...
Bericht geplaatst op: 24 oktober 2014
The Dutch food innovation company TOP bv has opened a second location in Helmond, The Netherlands. Helmond is located in the center of a region where many SME food companies operate and it is also very close to the German border. The new location is fully...
Bericht geplaatst op: 16 oktober 2014
Sinds de tweede helft van de vorige eeuw worden we steeds dikker en steeds vaker lijden we aan welvaartsaandoeningen als diabetes en een hoge bloeddruk. Het RIVM deed recentelijk onderzoek naar onze gezondheid, en dan specifiek naar onze gezondheid in de...
Bericht geplaatst op: 16 oktober 2014
Zonder technologie kan een toepassing niet bestaan; maar zonder een interessante toepassing is een technologie maar een stuk glanzend metaal. Het is juist het snijvlak van de toepassing en de technologie waar innovatie ontstaat. Een grijs gebied. Het is een...
Bericht geplaatst op: 16 oktober 2014
Ik heb inmiddels verschillende columns geschreven over innovatiebeleid en management. Innovatie is een kwestie van het juist toepassen van vijf simpele lessen: 1. Ga #DOEN. Heel veel (meer) praten, schrijven, en powerpoints maken leidt niet tot innovatie....
Bericht geplaatst op: 16 oktober 2014
Al vroeg in het voorjaar zorgde het mooie weer ervoor dat de barbecues in Nederland massaal aangestoken werden. Gezellig buiten in de tuin met vrienden en familie hamburgers, kipkluiven en andere lappen vlees bakken. Naast enkele professionals die barbecuen...
Bericht geplaatst op: 19 augustus 2014
In de vorige nieuwsbrief schreven we al over ons project met gefermenteerde groente. We noemden toen al even dat wij ook met Kimchi bezig waren, en nu, 6 weken later, laten we jullie zoals beloofd het resultaat zien. Kimchiwawa. Kimchi is een traditioneel...
Bericht geplaatst op: 19 augustus 2014
Onze aarde bestaat ongeveer 4,5 miljard jaar. Het gros van deze tijd waren er alleen maar kleine eencelligen en plantjes. De huidige mens is pas 200.000 jaar oud. Na ongeveer 150.000 jaar (dus 50.000 jaar geleden) in midden Afrika als jager verzamelaar...
Bericht geplaatst op: 19 augustus 2014
Permachill is een nieuwe koeltechniek die ontwikkeld is door het Wageningse voedselinnovatie bedrijf TOP bv. De techniek koelt op een stabiele manier waardoor overal in de koelruimte dezelfde optimale temperatuur van net boven de nul graden bereikt kan...
Bericht geplaatst op: 19 augustus 2014