TOP heeft meegewerkt aan een project van de controversiële kunstenares Tinkebell. Het project gaat over de eindigheid van goed winbare fosfaatreserves en de mogelijke consequenties die dit gaat hebben op een tijdschaal van ongeveer honderd jaar. Met haar...
Bericht geplaatst op: 16 september 2013
TOP bv heeft een nieuwe dienst ontwikkeld genaamd TOP Wiki die voedselproducenten gericht informeert over welke milde conserveringstechnologieën geschikt zijn voor elke productcategorie.   De druk om te innoveren is hoog. Gedreven door de trends van...
Bericht geplaatst op: 24 juli 2013
Het is me meer dan eens overkomen dat het woord concept verwarring veroorzaakte. Soms betekent het een ruwe schets, een andere keer een idee, dan weer een voorlopige formulering of een onomlijnd plan. Er is geen eenduidige definitie van het woord concept,...
Bericht geplaatst op: 23 juli 2013
Door Wouter de Heij Voedselschandalen halen bijna wekelijks de pers. We zouden de aandacht beter op de echte vragen rond voedselveiligheid kunnen richten en het feit dat voedsel nog steeds ongezond is terwijl het technisch veel gezonder kan worden...
Bericht geplaatst op: 23 juli 2013
Het is al jarenlang bekend dat we te weinig vezels binnen krijgen. Een oplossing zou zijn om meer groente en fruit te consumeren, maar onderzoek toont juist aan dat de groente en fruit consumptie de laatste jaren gedaald is. Gemiddeld wordt er per dag...
Bericht geplaatst op: 22 juli 2013
Kokosolie heeft jarenlang een slechte naam gehad vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. Het grootste gedeelte van deze verzadigde vetten zijn middellange keten vetzuren (MCT’s). Eén van de vetzuren die in grote mate aanwezig is in kokosolie is...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
In het weekend van 15 en 16 juni heeft TOP FoodLab op het muziekfestival Indian Summer Festival groentepillen uitgedeeld aan de festivalgangers. Genoeg groente eten blijft voor veel Nederlanders een uitdaging. Maar liefst 95% van de Nederlandse bevolking...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
Bert Tournois wist het me 15 jaar geleden al te vertellen. Nieuwe technologie ontwikkeling in de voeding duurt 10 tot 15 jaar. De gemiddelde techneut hoor ik nu al denken “nee hoor, dat moet sneller kunnen”. Mijn antwoord is dan “ja, de machine...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat de milde conserveringstechnologieën PurePulse en Pascalisatie de zoutervaring van behandelde producten verhogen. Hierdoor wordt het mogelijk een zout verlaging te realiseren zonder dat het ten koste gaat van de...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
TOP Food Lab organiseert regelmatig jam sessies in de keuken om te experimenteren met producten. Inspelend op de trends vegan, raw food en duurzaamheid resulteerde een jam sessie in een ricotta kaas gemaakt van amandelen. De ricotta kaas van amandelen heeft...
Bericht geplaatst op: 27 maart 2013