Kokosolie heeft jarenlang een slechte naam gehad vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. Het grootste gedeelte van deze verzadigde vetten zijn middellange keten vetzuren (MCT’s). Eén van de vetzuren die in grote mate aanwezig is in kokosolie is...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
In het weekend van 15 en 16 juni heeft TOP FoodLab op het muziekfestival Indian Summer Festival groentepillen uitgedeeld aan de festivalgangers. Genoeg groente eten blijft voor veel Nederlanders een uitdaging. Maar liefst 95% van de Nederlandse bevolking...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
Bert Tournois wist het me 15 jaar geleden al te vertellen. Nieuwe technologie ontwikkeling in de voeding duurt 10 tot 15 jaar. De gemiddelde techneut hoor ik nu al denken “nee hoor, dat moet sneller kunnen”. Mijn antwoord is dan “ja, de machine...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat de milde conserveringstechnologieën PurePulse en Pascalisatie de zoutervaring van behandelde producten verhogen. Hierdoor wordt het mogelijk een zout verlaging te realiseren zonder dat het ten koste gaat van de...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013
TOP Food Lab organiseert regelmatig jam sessies in de keuken om te experimenteren met producten. Inspelend op de trends vegan, raw food en duurzaamheid resulteerde een jam sessie in een ricotta kaas gemaakt van amandelen. De ricotta kaas van amandelen heeft...
Bericht geplaatst op: 27 maart 2013
Phytonext heeft, met steun van TOP B.V., een nieuwe technologie ontwikkeld die hoogwaardige stoffen uit planten kan winnen. Bijzonder aan deze extractietechnologie is dat de stoffen onder milde omstandigheden worden gewonnen. Daardoor kunnen ook zeer...
Bericht geplaatst op: 27 maart 2013
Met de komst van Chez Pascal op het Food Tech Park in Helmond gaat de commercialisering van pascalisatie een nieuwe fase in. TOP bv stond mede aan de basis van de perfectionering van deze milde conserveringstechnologie in Nederland. Chez Pascal heeft...
Bericht geplaatst op: 19 februari 2013
Foodtech, de vakbeurs voor de voedselverwerkende en producerende industrie zal op 15 & 16 mei wederom een bron van inspiratie zijn voor professionals, die willen weten wat er speelt op het gebied van procestechniek, voedselveiligheid en verpakking. ‘Het...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2013
Bedrijven die interesse hebben in de milde conserveringstechnologie Pulsed Electric Fields, kunnen sinds kort terecht bij de pilot-opstelling van TOP. Op die manier kunnen bedrijven de technologie testen zonder vooraf grote investeringen te hoeven doen. De...
Bericht geplaatst op: 17 december 2012
13 Nederlandse MKB-bedrijven gaan samenwerken in het project ‘Voeding, Sport en Gezondheid: voeding voor specifieke doelgroepen’. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van gezonde voedingsmiddelen voor ouderen, (top)sporters en patiënten. Volgens het...
Bericht geplaatst op: 7 december 2012