Recentelijk is het Europese project LIFE+ Zero Residues gestart. Doelstelling van het project is het verbeteren van de kwaliteit en het ontwikkelen van een duurzame teeltmethode voor steenfruit. Een ketenbrede benadering die integraal een aantal essentiële...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
TOP bv uit Wageningen heeft een nieuwe sterilisatie methode ontwikkeld die verpakte voedingsmiddelen met behulp van radio golven op een milde manier steriliseert. Het maakt het mogelijk om de smaak en voedingswaarde van lang houdbare en gesteriliseerde...
Bericht geplaatst op: 17 september 2013
In Amerika is een trend gaande om het ongezonde lichaam te reinigen en weer vitaal te maken: een kuur van 1 tot 5 dagen met enkel heldere groente en fruit sappen. Zelf geperst sinaasappelsap, of sinaasappelsap uit concentraat in pak zijn producten die we...
Bericht geplaatst op: 16 september 2013
Bericht geplaatst op 16 September 2013 In een gezond voedingspatroon krijgen we voldoende energie binnen in de vorm van eiwitten. Eiwitten via vlees, vis, eieren en zuivel maar ook via plantaardig voedsel zoals note , zaden, groenten en peulvruchten....
Bericht geplaatst op: 16 september 2013
TOP heeft meegewerkt aan een project van de controversiële kunstenares Tinkebell. Het project gaat over de eindigheid van goed winbare fosfaatreserves en de mogelijke consequenties die dit gaat hebben op een tijdschaal van ongeveer honderd jaar. Met haar...
Bericht geplaatst op: 16 september 2013
TOP bv heeft een nieuwe dienst ontwikkeld genaamd TOP Wiki die voedselproducenten gericht informeert over welke milde conserveringstechnologieën geschikt zijn voor elke productcategorie.   De druk om te innoveren is hoog. Gedreven door de trends van...
Bericht geplaatst op: 24 juli 2013
Het is me meer dan eens overkomen dat het woord concept verwarring veroorzaakte. Soms betekent het een ruwe schets, een andere keer een idee, dan weer een voorlopige formulering of een onomlijnd plan. Er is geen eenduidige definitie van het woord concept,...
Bericht geplaatst op: 23 juli 2013
Door Wouter de Heij Voedselschandalen halen bijna wekelijks de pers. We zouden de aandacht beter op de echte vragen rond voedselveiligheid kunnen richten en het feit dat voedsel nog steeds ongezond is terwijl het technisch veel gezonder kan worden...
Bericht geplaatst op: 23 juli 2013
Het is al jarenlang bekend dat we te weinig vezels binnen krijgen. Een oplossing zou zijn om meer groente en fruit te consumeren, maar onderzoek toont juist aan dat de groente en fruit consumptie de laatste jaren gedaald is. Gemiddeld wordt er per dag...
Bericht geplaatst op: 22 juli 2013
Kokosolie heeft jarenlang een slechte naam gehad vanwege het hoge gehalte aan verzadigde vetten. Het grootste gedeelte van deze verzadigde vetten zijn middellange keten vetzuren (MCT’s). Eén van de vetzuren die in grote mate aanwezig is in kokosolie is...
Bericht geplaatst op: 24 juni 2013