TOP BV is erin geslaagd een volwaardige veganistische variant van zuurvlees te ontwikkelen. Met enkele minimale aanpassingen is de technologie ook geschikt voor de productie van veganistische boeuf bourguignon en rendang. “Toen we aan dit project...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2023
Op het moment dat u dit leest, verrijst in een Oost-Europees land een nieuwe voedselfabriek voor een horecaconcern dat productkwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het machinale deel van deze nieuwe productieomgeving kwam tot stand dankzij de inbreng van...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2023
In de supermarkten liggen al legio plantaardige alternatieven voor zuiveldranken, maar het aanbod van veganistische yoghurts is nog karig. Door een subtiele maar cruciale doorbraak kan die situatie veranderen. In eerdere fases van de ontwikkeling van...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2023
De technologen van het Wageningse TOP bv hebben een octrooi verworven op een proces om vlees, vleesvervangers en hybride producten te behoeden voor de ‘botulismebacterie’ Clostridium botulinum zonder dat daarvoor de reguliere nitraat- en...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
Een cake die uitsluitend uit plantaardige bestanddelen bestaat, maar die in geen enkel opzicht onderdoet voor een cake die is bereid met melk, boter en eieren. Het klinkt voor voedingsprocestechnologen als een onmogelijkheid, maar een door TOP bv...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
Ondanks de miljoenen die overheden, bedrijven en filantropen in kweekvlees hebben geïnvesteerd, laat de take-off van in bioreactoren gekweekt vlees nog op zich wachten. Debet daaraan is het papperige mushy mondgevoel van de producten die bedrijven tot nu...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2023
De gezondheidsvoordelen van verse vruchtensap behouden door gebruik van optimale technologie. Vruchtensap bevat essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Deze voedingsstoffen zijn van nature gezond en verbeteren de...
Bericht geplaatst op: 22 augustus 2022
TOP legt de laatste hand aan het conceptuele ontwerp van een fabriek voor het produceren van verse gemaksproducten in Saoedi-Arabië. De ultramoderne fabriek is uitgerust met geavanceerde verwerkingstechnologieën en ingericht voor de productie van een...
Bericht geplaatst op: 17 maart 2022
TOP uit Wageningen en het Poolse bedrijf Blue Fifty uit Krakau slaan de handen in elkaar. Samen onderzoeken ze mogelijkheden om nieuwe plantaardige eiwitten te produceren binnen de EU. Zo bieden ze een rendabele oplossing voor de opkomende markt. De vraag...
Bericht geplaatst op: 24 februari 2022
Eiwittransitie en veganisme zijn niet meer weg te denken trends. TOP-BV investeert de komende tijd daarom in de ontwikkeling van ingrediënten, producten en systemen om een veganistisch alternatief te creëren voor het ei. De verwachting is om deze producten...
Bericht geplaatst op: 9 februari 2022