Phytonext heeft, met steun van TOP B.V., een nieuwe technologie ontwikkeld die hoogwaardige stoffen uit planten kan winnen. Bijzonder aan deze extractietechnologie is dat de stoffen onder milde omstandigheden worden gewonnen. Daardoor kunnen ook zeer...
Bericht geplaatst op: 27 maart 2013
Met de komst van Chez Pascal op het Food Tech Park in Helmond gaat de commercialisering van pascalisatie een nieuwe fase in. TOP bv stond mede aan de basis van de perfectionering van deze milde conserveringstechnologie in Nederland. Chez Pascal heeft...
Bericht geplaatst op: 19 februari 2013
Foodtech, de vakbeurs voor de voedselverwerkende en producerende industrie zal op 15 & 16 mei wederom een bron van inspiratie zijn voor professionals, die willen weten wat er speelt op het gebied van procestechniek, voedselveiligheid en verpakking. ‘Het...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2013
Bedrijven die interesse hebben in de milde conserveringstechnologie Pulsed Electric Fields, kunnen sinds kort terecht bij de pilot-opstelling van TOP. Op die manier kunnen bedrijven de technologie testen zonder vooraf grote investeringen te hoeven doen. De...
Bericht geplaatst op: 17 december 2012
13 Nederlandse MKB-bedrijven gaan samenwerken in het project ‘Voeding, Sport en Gezondheid: voeding voor specifieke doelgroepen’. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van gezonde voedingsmiddelen voor ouderen, (top)sporters en patiënten. Volgens het...
Bericht geplaatst op: 7 december 2012
AMSTERDAM – Duurzame supermarktketen Marqt komt met een versassortiment dat beduidend langer houdbaar is dan reguliere versproducten. Daarbij wordt nieuwe conserveringstechnologie ingezet. Het gaat om een assortiment van producent Chez Pascal dat...
Bericht geplaatst op: 22 november 2012
Op 15 mei organiseerde TOP b.v. in samenwerking met de Groene Campus in Helmond de eerste editie van de TOP Technology Talks. Een dag in het teken van milde sterilisatie technologiën die in de nabije toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de...
Bericht geplaatst op: 18 juni 2012
Zes bedrijven in de Food sector, onder leiding van TOP, gaan vezelrijke resten uit de verwerkende AGF-industrie gebruiken als basis voor zowel bestaande als nieuw te ontwikkelen gezonde voedingsproducten. Deelnemers aan het project zijn TOP, Ojah,...
Bericht geplaatst op: 14 juni 2012
Groente- en fruitverwerkers hebben een krachtig nieuw instrument tot hun beschikking om een constantere kwaliteit van verpakte producten te realiseren: de ademhalings- of respiratiemeter. Met dit instrument kunnen ze zaken als inkoop en houdbaarheid...
Bericht geplaatst op: 21 november 2010
Koelvers houdbare sappen die qua smaak akelig dicht in de buurt komen van vers geperst. Het is geen utopie. Sterker, in 2011 komen de eerste pakken in het koelschap. Het geheim is een nieuwe conserveringsmethode. Gangbare koelvers houdbare sappen worden...
Bericht geplaatst op: 21 november 2010