TOP wil rauwe melk breder beschikbaar maken, maar hoe gezond is het eigenlijk? De consumptie van rauwe melk is een onderwerp dat vaak ter discussie gesteld wordt. Veel voorstanders van rauwe melk vinden de smaak van rauwe melk beter dan die van...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
Enkele weken geleden kondigden wij de lancering van een nieuwe productlijn aan. We ontwikkelden een lijn van pickles gemaakt met herontdekte vergeten groenten. Bijzonder, want van deze vergeten groenten met hun opvallende uiterlijk en namen als heksenknol,...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
Wie het afgelopen jaar bij ons in Wageningen is geweest heeft het vast gezien: De technologiewetten van TOP. Sinds begin dit jaar hangen er in de gangen en ruimtes bij TOP posters. Daarop staan zes regels, ‘wetten’, over de implementatie van nieuwe...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
Bij TOP werken we momenteel aan een consortium om veilige, rauwe melk in de markt te zetten. De eerste testresultaten van rauwe melk behandeld met milde conserveringstechnologieën zoals Pascalisatie en PurePulse zijn zeer bemoedigend. Op dit moment mag...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
De Nederlandse consument ziet bestrijdingsmiddelen als een groot gezondheidsrisico. De vraag naar onbespoten (biologische) producten neemt hierdoor toe. In het hoofdartikel dat geplaatst is in deze TOP nieuwsbrief wordt een nieuw project beschreven waarin er...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
De hartige vleeseigen smaak en de specifieke structuren van vlees zijn uniek in ons dieet. We eten vlees omdat deze smaak en structuur heel diep zijn ingebakken in onze eetcultuur. Misschien eten we zelfs wel vlees omdat het een goede bron van eiwitten is....
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
Amerikaanse soldaten eten al een paar jaar aardappelpuree geconserveerd met PATS: Pressure Assisted Thermal Sterilization. Het voordeel van deze conserveringstechniek is dat het product lang houdbaar is, maar de kwaliteit heeft van een gepasteuriseerd...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
Recentelijk is het Europese project LIFE+ Zero Residues gestart. Doelstelling van het project is het verbeteren van de kwaliteit en het ontwikkelen van een duurzame teeltmethode voor steenfruit. Een ketenbrede benadering die integraal een aantal essentiële...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013