We weten allemaal dat we dagelijks 2 ons groente en 2 stuks fruit moeten eten. Uit het Nationaal Kompas Volksgezondheid blijkt dat we er hier in Nederland lang niet aan komen. Sterker nog, we zijn de laatste 30 jaar alleen maar minder groente en fruit gaan...
Bericht geplaatst op: 16 april 2014
Misschien is het je opgevallen dat we bij TOP Foodlab de laatste tijd druk waren met het organiseren van de eetbeleving op TEDxBinnenhof. Op maandag 31 maart, was het zover, de dag dat 500 vooraanstaande mensen uit de wetenschap, politiek en het bedrijfsleven...
Bericht geplaatst op: 16 april 2014
De afgelopen jaren is een groot deel van de maakindustrie vanuit Nederland en andere westerse landen verplaatst naar lage lonen landen. Maar de laatste tijd is er iets interessants zichtbaar. Low tech processen en handwerk blijven in deze landen gevestigd,...
Bericht geplaatst op: 16 april 2014
Veel van de voedselveiligheidsissues zijn te verklaren door slecht hygiënisch ontwerp. De laatste tijd zijn er veel voedselschandalen, met name in de vis- en vleesverwerkende industrie. Deze risico’s zijn te voorkomen door het hygiënisch ontwerpen van...
Bericht geplaatst op: 16 april 2014
Dit filmpje laat precies zien hoe de Pluckr...
Bericht geplaatst op: 3 maart 2014
Welke dieetgoeroe je het ook vraagt, ze zullen allemaal beamen dat te veel suiker niet goed voor je is, dat te veel suiker je dik maakt en aan de basis staat van een aantal welvaartsaandoeningen, waaronder diabetes. Een dilemma, want de mens heeft een...
Bericht geplaatst op: 3 maart 2014
Eind 2012 hadden we bij TOP een gek idee. Waarom gaan we niet de reststromen van groente op een milde manier drogen, vermalen en in capsules afvullen? Het grootste deel van de vitaminen en vezels blijven daarbij behouden, en het is een makkelijke...
Bericht geplaatst op: 3 maart 2014
In 2010 ontwikkelden we bij TOP de respiratiemeter om de ademhaling van verse groente en fruit te kunnen meten. Met deze gegevens kan vervolgens de verpakking worden aangepast. Zo wordt een optimale houdbaarheid bereikt met als gevolg dat derving van...
Bericht geplaatst op: 3 maart 2014
Samen met technologieleverancier foodlife hebben we bij TOP bv een nieuwe technologie ontwikkeld die druiven machinaal van de tros ontdoet. Het resultaat is de gepatenteerde Pluckr. Tot nu toe was het op grote schaal onttrossen van druiven voor vers...
Bericht geplaatst op: 3 maart 2014
...
Bericht geplaatst op: 21 januari 2014