Blog van Wouter de Heij over de tijd die het kost voordat een nieuwe technologie geïmplementeerd is in de gangbare voedselproductie en belangrijke rol van productontwikkeling daarbij. Bijna 15 jaar geleden kwam ik als jonge Delftse ingenieur in de chemie in...
Bericht geplaatst op: 21 januari 2014
Op 17 januari hebben André Kuipers, TEDx licentiehouder Jim Stolze en Berthold Leeftink, directeur-generaal bedrijfsleven en innovatie bij het Ministerie van Economische Zaken, acht sprekers voor TEDxBinnenhof bekend gemaakt. Jeoffrey van der Berg zal met...
Bericht geplaatst op: 21 januari 2014
...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
TOP wil rauwe melk breder beschikbaar maken, maar hoe gezond is het eigenlijk? De consumptie van rauwe melk is een onderwerp dat vaak ter discussie gesteld wordt. Veel voorstanders van rauwe melk vinden de smaak van rauwe melk beter dan die van...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
Enkele weken geleden kondigden wij de lancering van een nieuwe productlijn aan. We ontwikkelden een lijn van pickles gemaakt met herontdekte vergeten groenten. Bijzonder, want van deze vergeten groenten met hun opvallende uiterlijk en namen als heksenknol,...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
Wie het afgelopen jaar bij ons in Wageningen is geweest heeft het vast gezien: De technologiewetten van TOP. Sinds begin dit jaar hangen er in de gangen en ruimtes bij TOP posters. Daarop staan zes regels, ‘wetten’, over de implementatie van nieuwe...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
Bij TOP werken we momenteel aan een consortium om veilige, rauwe melk in de markt te zetten. De eerste testresultaten van rauwe melk behandeld met milde conserveringstechnologieën zoals Pascalisatie en PurePulse zijn zeer bemoedigend. Op dit moment mag...
Bericht geplaatst op: 10 december 2013
...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
De Nederlandse consument ziet bestrijdingsmiddelen als een groot gezondheidsrisico. De vraag naar onbespoten (biologische) producten neemt hierdoor toe. In het hoofdartikel dat geplaatst is in deze TOP nieuwsbrief wordt een nieuw project beschreven waarin er...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
De hartige vleeseigen smaak en de specifieke structuren van vlees zijn uniek in ons dieet. We eten vlees omdat deze smaak en structuur heel diep zijn ingebakken in onze eetcultuur. Misschien eten we zelfs wel vlees omdat het een goede bron van eiwitten is....
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013