De Nederlandse consument ziet bestrijdingsmiddelen als een groot gezondheidsrisico. De vraag naar onbespoten (biologische) producten neemt hierdoor toe. In het hoofdartikel dat geplaatst is in deze TOP nieuwsbrief wordt een nieuw project beschreven waarin er...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
De hartige vleeseigen smaak en de specifieke structuren van vlees zijn uniek in ons dieet. We eten vlees omdat deze smaak en structuur heel diep zijn ingebakken in onze eetcultuur. Misschien eten we zelfs wel vlees omdat het een goede bron van eiwitten is....
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
Amerikaanse soldaten eten al een paar jaar aardappelpuree geconserveerd met PATS: Pressure Assisted Thermal Sterilization. Het voordeel van deze conserveringstechniek is dat het product lang houdbaar is, maar de kwaliteit heeft van een gepasteuriseerd...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
Recentelijk is het Europese project LIFE+ Zero Residues gestart. Doelstelling van het project is het verbeteren van de kwaliteit en het ontwikkelen van een duurzame teeltmethode voor steenfruit. Een ketenbrede benadering die integraal een aantal essentiële...
Bericht geplaatst op: 29 oktober 2013
TOP bv uit Wageningen heeft een nieuwe sterilisatie methode ontwikkeld die verpakte voedingsmiddelen met behulp van radio golven op een milde manier steriliseert. Het maakt het mogelijk om de smaak en voedingswaarde van lang houdbare en gesteriliseerde...
Bericht geplaatst op: 17 september 2013
In Amerika is een trend gaande om het ongezonde lichaam te reinigen en weer vitaal te maken: een kuur van 1 tot 5 dagen met enkel heldere groente en fruit sappen. Zelf geperst sinaasappelsap, of sinaasappelsap uit concentraat in pak zijn producten die we...
Bericht geplaatst op: 16 september 2013
Bericht geplaatst op 16 September 2013 In een gezond voedingspatroon krijgen we voldoende energie binnen in de vorm van eiwitten. Eiwitten via vlees, vis, eieren en zuivel maar ook via plantaardig voedsel zoals note , zaden, groenten en peulvruchten....
Bericht geplaatst op: 16 september 2013
TOP heeft meegewerkt aan een project van de controversiële kunstenares Tinkebell. Het project gaat over de eindigheid van goed winbare fosfaatreserves en de mogelijke consequenties die dit gaat hebben op een tijdschaal van ongeveer honderd jaar. Met haar...
Bericht geplaatst op: 16 september 2013
TOP bv heeft een nieuwe dienst ontwikkeld genaamd TOP Wiki die voedselproducenten gericht informeert over welke milde conserveringstechnologieën geschikt zijn voor elke productcategorie. De druk om te innoveren is hoog. Gedreven door de trends van...
Bericht geplaatst op: 24 juli 2013
Het is me meer dan eens overkomen dat het woord concept verwarring veroorzaakte. Soms betekent het een ruwe schets, een andere keer een idee, dan weer een voorlopige formulering of een onomlijnd plan. Er is geen eenduidige definitie van het woord concept,...
Bericht geplaatst op: 23 juli 2013