Afgelopen december beantwoorde TOP CEO Wouter de Heij in 1 klein uur prangende vragen over de voedselindustrie in de informatieve webinar "The Future of Food in het aankomende post-Covid tijdperk". Een blijvend relevant onderwerp, dus heb je hem gemist? Kijk...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2021
TOP-BV (TOP) uit Wageningen gaat samenwerken met Airofiller Equipment Solutions BV (Airofiller) uit Houten waardoor ontwerpen van machines sneller en beter gerealiseerd zullen worden. TOP bezit de ervaring en kennis om machines te ontwerpen en Airofiller de...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2021
TOP ontwikkelt in Wageningen een speciale behandelkamer waarin pH-neutrale, eiwitrijke producten met Pulsed Electric Field (PEF) gepasteuriseerd kunnen worden. Een energiebesparende, continue pasteurisatie waarbij de smaak, kleur, textuur en...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2021
TOP onderzoekt op pilot-schaal de mogelijkheden om stabiele, transparante olie-in-water-emulsies te produceren zonder kunstmatige toevoegingen. Door fysische processen in te zetten worden emulgatoren en suikers overbodig. Zo maken we dranken die niets...
Bericht geplaatst op: 22 februari 2021
Wanneer: 15 december 16:00 – 17:00 Waar: Online, link volgt Voor wie: Voor iedereen die werkzaam- of geïnteresseerd is in de levensmiddelenindustrie Aanmelden: Openbaar, dus niet nodig Taal: Engels Save the date! Op dinsdag 15 december...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
TOP bv heeft na jaren van intern onderzoek en experimenteren een technologieplatform ontwikkeld om plantaardige vetten te vangen in een matrix, vergelijkbaar met dierlijk vetweefsel. Het is immers geen geheim dat de smaak, textuur en sappigheid van goed...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
De vraag naar plantaardige vleesvervangers zit in een groeispurt. Om aan de vraag te voldoen is het belangrijk dat de productie van vleesvervangers wordt vergroot. TOP en Sobatech gaan daarom een samenwerking aan. De partners werken aan de ontwikkeling van...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
Als je de nieuwsbrief van TOP regelmatig hebt gelezen, weet je al dat het ontwikkelen van vleesvervangers om te koken, bakken of grillen al geruime tijd deel uitmaakt van onze dagelijkse gang van zaken. Onze levensmiddelentechnologen hebben veel geleerd...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
Pas als het er niet is, weet een mens pas wat-ie mist. De Dijk bracht dit een tijd geleden al onder woorden in een liedje over liefdesverdriet, maar dit geldt natuurlijk voor allerlei vanzelfsprekende dingen. Zo ook voor kauwen. Een alledaagse handeling...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
TOP gelooft in de kracht van samenwerking om sneller en efficiënter een portfolio van voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten te ontwikkelen. Daarom sluit TOP zich aan bij The Protein Cluster, het zakelijke netwerk van Foodvalley's...
Bericht geplaatst op: 20 augustus 2020