Nederlanders krijgen met hun dagelijkse voeding veel meer zout binnen dan gezond is. Een groot deel van dat zout komt uit de producten die consumenten kopen in de winkel. In het bedrijfsleven wordt al gewerkt aan het verlagen van zoutgehaltes, maar nog een...
Bericht geplaatst op: 17 januari 2018
Als werktuigbouwer wil je de wereld een stukje beter, mooier en aangenamer maken met machines, apparaten en hele productiesystemen. Revolutionaire uitvindingen en duurzame innovaties laten het hart van menig ingenieur dan ook sneller kloppen. Maar voordat je...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
Een jaar geleden schreef ik een blog over onze Tess. Om uw geheugen op te frissen: TESS (Temperature Effect Simulation System) is de autoclaaf die ontwikkeld is door TOP om het effect van allerlei pasteurisatie- en sterilisatiemethoden op de kwaliteit van...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
Wanneer we denken aan proces development in professionele omgevingen, kun je denken aan of de technische of de management versie. Bij TOP passen we beide toe. Wij voeren food proces development uit met gebruikmaking van project management op maat. Food proces...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
Consumenten zijn de afgelopen jaren getuige geweest van toenemende invoering van het “Black Friday” verkoopconcept door FMCG (Fast Moving Consumer Goods) bedrijven in Europa. Dit jaar bereikten de overheerlijke aanbiedingen van een divers stel...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
TOP bv uit Wageningen brengt twee grotere varianten van de Cold Press No.1, de hoogwaardige industriële pers voor de extractie van sappen met optimaal behoud van kwaliteit. De Cold Press No.10 en No.20 (CP10 & 20) zijn de grotere broertjes van de...
Bericht geplaatst op: 11 december 2017
In samenwerking met de partners Ojah, Johma en Bachos gaat TOP bv werken aan het toepassen van natuurlijke conserveermiddelen. In dit meerjarenproject wordt gewerkt aan de ontwikkeling, productie en toepassing van natuurlijke conserveermiddelconcepten voor...
Bericht geplaatst op: 20 november 2017
De feiten liegen er niet om, de oer-Hollandse broodconsumptie daalt en is daarnaast vooral aan het veranderen. De traditionele “bammetjes” ontbijt- en lunch taferelen worden steeds meer verruild voor, bijvoorbeeld, kant-en-klaar ontbijtproducten en...
Bericht geplaatst op: 6 november 2017
TOP BV in Wageningen heeft haar nieuwe FoodLab volledig ingericht en stelt de faciliteit nu beschikbaar voor derden. Klanten van TOP kunnen gratis gebruik maken van de ruimte en alle aanwezige machines en faciliteiten voor de voedingsindustrie van...
Bericht geplaatst op: 6 november 2017
The Valley of Death. Dit sinister klinkende metafoor wordt vaak gebruikt in de context van commercialisering van technisch onderzoek. Het overbruggen van The Valley of Death is een van de grootste uitdagingen voor wetenschap- en technologie- startups. Het is...
Bericht geplaatst op: 2 november 2017