TOP bv heeft na jaren van intern onderzoek en experimenteren een technologieplatform ontwikkeld om plantaardige vetten te vangen in een matrix, vergelijkbaar met dierlijk vetweefsel. Het is immers geen geheim dat de smaak, textuur en sappigheid van goed...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
De vraag naar plantaardige vleesvervangers zit in een groeispurt. Om aan de vraag te voldoen is het belangrijk dat de productie van vleesvervangers wordt vergroot. TOP en Sobatech gaan daarom een samenwerking aan. De partners werken aan de ontwikkeling van...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
Als je de nieuwsbrief van TOP regelmatig hebt gelezen, weet je al dat het ontwikkelen van vleesvervangers om te koken, bakken of grillen al geruime tijd deel uitmaakt van onze dagelijkse gang van zaken. Onze levensmiddelentechnologen hebben veel geleerd...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
Pas als het er niet is, weet een mens pas wat-ie mist. De Dijk bracht dit een tijd geleden al onder woorden in een liedje over liefdesverdriet, maar dit geldt natuurlijk voor allerlei vanzelfsprekende dingen. Zo ook voor kauwen. Een alledaagse handeling...
Bericht geplaatst op: 30 november 2020
TOP gelooft in de kracht van samenwerking om sneller en efficiënter een portfolio van voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten te ontwikkelen. Daarom sluit TOP zich aan bij The Protein Cluster, het zakelijke netwerk van Foodvalley's...
Bericht geplaatst op: 20 augustus 2020
Vleesvervangers zijn beter voor het milieu dan het gemiddelde vleesproduct, dat staat buiten kijf. Echter wordt soms vergeten dat het verkrijgen van eiwitten voor de productie van vleesvervangers ook nog best veel energie vraagt en daarmee minder duurzaam...
Bericht geplaatst op: 20 augustus 2020
Overal om ons heen zijn mensen bezig met het verminderen van hun inname van vlees, vis en zuivel. Hoewel er steeds meer goede vlees- en melkvervangers op de markt komen, valt het aanbod van visvervangers en kaasvervangers nog erg tegen. Het vervangen van...
Bericht geplaatst op: 20 augustus 2020
Het coronavirus houdt ons nu al maanden in de greep en is inmiddels een interessant onderzoeksthema voor trendwatchers; “Wat wordt het ‘nieuwe normaal’? Of keren we uiteindelijk weer terug naar onze oude vertrouwde gewoonten?” Over ons eetgedrag...
Bericht geplaatst op: 20 augustus 2020
TOP bv presenteert een nieuwe sterilisatietechnologie voor voeding: RF In-pack®. Met deze nieuwe technologie blijven geuren, kleuren, texturen en vitamines van bereide voedselproducten veel beter behouden dan bij gangbare sterilisatiemethodes. Hierdoor heeft...
Bericht geplaatst op: 17 juli 2020
Virussen en bacteriën hebben beiden de eigenschap dat ze exponentieel kunnen groeien en beiden van invloed zijn op onze veiligheid. Virussen belagen onze samenleving en bacteriën onze voedselveiligheid. Tegenwoordig is onze voedselveiligheid goed...
Bericht geplaatst op: 8 juni 2020