Het nabootsen van vlees is een hot item in de food sector. Menig productontwikkelaar werkt aan de ontwikkeling van de ultieme vleesvervanger. En niet zonder reden; de markt lijkt er klaar voor. Eenvoudig is het ontwikkelen van een smakelijke...
Bericht geplaatst op: 8 juni 2020
In onze vorige nieuwsbrief vertelden we al dat TOP het afgelopen jaar hard gewerkt heeft aan de ontwikkeling van een breed scala aan vegetarische en veganistische vleesvervangers*.  Na de succesvolle eerste ontwikkelingsfase van dergelijke producten...
Bericht geplaatst op: 8 juni 2020
TOP werd onlangs benaderd door twee jonge ondernemers van Eatch. Zij hadden een ingenieus plan om afhaalmaaltijden naar een hoger niveau te tillen. Dit plan ontstond uit een dilemma dat zij voelden: geen tijd hebben om iedere dag zelf een maaltijd te bereiden...
Bericht geplaatst op: 8 juni 2020
In dit project wordt samen met ambitieuze partners gewerkt aan het realiseren van een grootschalige productie van vleesvervangers zoals rundvlees-, varkensvlees en kipanalogen. Er wordt hierin niet alleen gewerkt aan het ontwikkelen van kwalitatief zeer goede...
Bericht geplaatst op: 12 mei 2020
Vleesvervangers zijn hip, dat valt niet meer te ontkennen. Het assortiment in de supermarkten groeit bijna wekelijks. Volgens Google is het aantal zoekopdrachten naar “plant-based meat” sinds 2018 bijna vertienvoudigd. Het moge duidelijk zijn dat...
Bericht geplaatst op: 14 april 2020
VERSGEPERST’: Wat mij betreft is dit één van de meest misleidende marketingtermen die er te vinden is. Kijk eens in het koelvak en lees de etiketten. Op vrijwel alle sapjes prijkt de kreet; versgeperst. Oké, de sapjes zijn wel vers geperst. Maar na...
Bericht geplaatst op: 14 april 2020
Besteedt u ook veel tijd en energie in het vinden van de beste kwaliteit ingrediënten? Vers en smaakvol om een ​​heerlijk product of gerecht te bereiden? Dan blijft het jammer dat smaken, texturen, frisse kleuren en zelfs de voedingswaarde voor een groot...
Bericht geplaatst op: 14 april 2020
Het doel van dit project is de ontwikkeling en demonstratie van een innovatief prototype van een PEF-kamer voor het mild pasteuriseren van ei-producten. In dit project staat het onderzoek naar en de ontwikkeling van een prototype van een koude PEF-kamer...
Bericht geplaatst op: 10 april 2020
Project ‘ElkeMelk’ start met slimme noviteiten De melk van elke koe in een eigen verpakking. Met dat idee speelt project ‘Elke Melk’ in op de groeiende belangstelling voor lokale producten van bekende herkomst. TOP BV uit Wageningen heeft hiervoor...
Bericht geplaatst op: 10 september 2019
Wereld-breed gezien heeft nog lang niet iedereen even gemakkelijk toegang tot de menselijke basisbehoeften. En dat is ergens toch best wel gek. Neem bijvoorbeeld schoon drinkwater. Water is in overmaat beschikbaar en de technieken om er drinkbaar water...
Bericht geplaatst op: 2 september 2019