Sinds jaar en dag lijkt voedingsadvies zo wispelturig als het weer. Enige tijd geleden was de consensus dat we moesten letten op onze vetinname; een advies dat al snel evolueerde tot een goede balans tussen goede en slechte vetten, alsof vetzuren een...
Bericht geplaatst op: 5 april 2017
TOP BV uit Wageningen gaat een samenwerking aan met Hogeschool Inholland. Studenten van de hogeschool zullen onder andere gaan werken aan drie door TOP geformuleerde cases. Studenten doen ervaring op in een actueel project, terwijl TOP de resultaten kan delen...
Bericht geplaatst op: 5 april 2017
Recent nam ik deel aan het eerste event van de Green Protein Alliance, een mooi initiatief om “groene eiwitten” meer op de kaart te zetten. Tijdens dat event werd door de staatssecretaris Van Dam aangekondigd dat in de “New Food Challenge”...
Bericht geplaatst op: 19 maart 2017
We live in a very unique time. Clearly, this is true for countless reasons – but not in the least for the way we eat and experience food. For the majority of human life, small groups of people hunted and gathered their own food. The berries, nuts,...
Bericht geplaatst op: 27 februari 2017
For English read below Opnieuw sterke innovatie overgezet naar industriële schaal Vorige week is de overname van Ojah door Korys bekendgemaakt. De Belgische investeringsmaatschappij van de familie Colruyt neemt zowel het management als een...
Bericht geplaatst op: 24 februari 2017
Nog altijd wordt er een hoop voedsel verspild, zowel door de consument als in de industrie. In de industrie verdwijnt er veel voedsel in de prullenbak. Meer dan 2 miljoen ton voedsel verdwijnt er jaarlijks in de container. Dit is ongeveer 136 kg per persoon...
Bericht geplaatst op: 23 februari 2017
Door een laboratorium PEF-installatie om te bouwen tot een batch-proces is het TOP bv gelukt om ook vaste, niet verpompbare, levensmiddelen te kunnen behandelen. Het innovatiebedrijf zoekt nu partners om de vele mogelijkheden in voedselproductie verder te...
Bericht geplaatst op: 16 januari 2017
Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie in Nederland. De aandoening neemt toe naar mate de leeftijd van mensen toeneemt. Mensen met Alzheimer hebben een verslechterd geheugen en kunnen ook te maken krijgen met spraakproblemen. Wat veel mensen...
Bericht geplaatst op: 12 januari 2017
Trends in de voedingsindustrie hebben de neiging om een beetje achter de feiten aan te hobbelen. Pas nadat er regelgeving komt of het commercieel aantrekkelijk wordt, lijkt er bereidheid te ontstaan om samengestelde levensmiddelen te laten evolueren. Dat...
Bericht geplaatst op: 12 januari 2017
For English read below TOP BV heeft vorige maand een nieuw innovatiecentrum geopend in Wageningen, genaamd TOP Food Lab. Met het nieuwe centrum verwacht TOP producenten te kunnen ondersteunen bij een snellere marktintroductie van nieuwe producten. Het...
Bericht geplaatst op: 10 januari 2017