For English read below Innovatiebedrijf TOP bv introduceert een compacte food dryer. Voor producenten van levensmiddelen, met name in de agf, wordt het verwaarden van reststromen nu beter bereikbaar. Om economische redenen én vanuit duurzaamheid...
Bericht geplaatst op: 28 september 2016
Steenfruit is een erg bederfelijke fruitsoort met relatief hoge waarde. Houdbaarheidsverlenging is daarom voor zowel de consument als de producent een belangrijk aspect. Bij een langere houdbaarheid kan de producent kan het fruit langer vers aanbieden aan de...
Bericht geplaatst op: 13 september 2016
Producten op basis van groenten die anders weggegooid worden, zijn hot. Nadat pioniers zoals Kromkommer de weg hebben vrijgemaakt, komen ook de grote jongens in de keten over de streep. Onlangs opende grootcateraar Hutten de Verspillingsfabriek. Samen met...
Bericht geplaatst op: 13 september 2016
Pulsed Electric Field (PEF) is een technologie die gebruik maakt van een elektrisch veld. Door het elektrische veld dat genereerd wordt kunnen biologische cellen worden opgebroken/geperforeerd. Bij een laag elektrisch veld kunnen grote cellen zoals planten-...
Bericht geplaatst op: 10 augustus 2016
Er zijn mensen die, vóór ze een product in hun mandje leggen, uitvoerig het hele etiket bestuderen. Kleurrijke plaatjes, ingrediëntenlijst, voedingswaardetabel, en, jawel, keurmerken! Er zijn tientallen keurmerken die stuk voor stuk aangeven dat dit...
Bericht geplaatst op: 22 juni 2016
Als productontwikkelaar heb ik principieel niets tegen additieven in voedsel. Sommige toevoegingen maken een product veiliger, constanter, betaalbaarder en soms zelfs lekkerder. Maar ik vind dan wel dat een producent die in de weer is met een poedertje hier...
Bericht geplaatst op: 22 juni 2016
Vijf jaar geleden studeerde ik af als levensmiddelentechnoloog van Wageningen University. Nog onervaren, dacht ik in een industrie terecht te komen waar alle kansen al waren benut. Dat blijkt niet zo te zijn. Onlangs verbaasde ik me over het feit dat er...
Bericht geplaatst op: 22 juni 2016
Innovatiebedrijf TOP bv bestaat tien jaar. Sinds de oprichting in 2006 richt TOP zich met succes op productontwikkeling, procesontwerp en innovatiemanagement. Na vele innovaties voor gekoelde producten wil TOP zich nu ook op de kwaliteit van houdbare...
Bericht geplaatst op: 22 juni 2016
Zoals vermeld in Deel 1 lijkt het eind van de wildgroei aan maaltijdboxen die inspelen op een dieettrend nog niet in zicht, aangezien er genoeg dieetbehoeftes zijn en dagelijks lijken te ontstaan. Eén zo’n dieetbehoefte is het vermijden van “snelle”...
Bericht geplaatst op: 17 mei 2016
In samenwerking met partner JFPT Foodlife werkt TOP aan mechanische scheiding van hoogwaardige eiwitten uit peulvruchten. Het doel is om een proces te ontwikkelen waarmee duurzame en voedzame eiwitten gewonnen worden uit peulvruchten zonder dat daar chemische...
Bericht geplaatst op: 12 mei 2016