Voeding heeft een grote invloed op het functioneren van onze hersenen. Ongeveer een vijfde van alle voeding die we consumeren wordt aan energie omgezet naar de hersenen. In de hersenen zitten zenuwcellen die met elkaar communiceren. Deze communicatie wordt...
Bericht geplaatst op: 10 april 2018
We zijn apetrots om te kunnen delen dat TOP is genomineerd als ondernemer van het jaar 2018 door Business Event Wageningen. TOP neemt deel in de categorie ‘MKB en Grootzakelijk’ en is genomineerd samen met Riwojo B.V. en HEMA Wageningen. Andere...
Bericht geplaatst op: 4 april 2018
Tijdens de Anuga FoodTec, deze week in Keulen, zal CEO Wouter de Heij van TOP bv inzichten, strategieën en de status van de technologie op het gebied van sterilisatie delen met geïnteresseerden. De ontwikkeling van nieuwe RF-sterilisatietechnologie maakt...
Bericht geplaatst op: 20 maart 2018
Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. Voor TOP bv uit Wageningen is dit aanleiding om de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht te geven. Ontwikkeling en realisering van...
Bericht geplaatst op: 16 maart 2018
Als je een goed idee hebt is de kans bijzonder groot dat er op dat exacte moment tenminste één ander iemand op de wereld op precies hetzelfde idee komt. De realiteit van innovatie is dat veel processen van ontdekking en ontwikkeling in een...
Bericht geplaatst op: 13 maart 2018
Flexitariër, vegetariër, pescotariër, klimatariër of veganistisch. Steeds meer mensen eten (vaker) plantaardig, om uiteenlopende redenen. Duidelijk is dat vlees ruimte maakt voor vleesvervangers. Het supermarkt assortiment breidt zich uit, het schap...
Bericht geplaatst op: 13 maart 2018
Op 20 februari j.l. was het breaking news in de V.S.: “Peanut allergy ‘cure’ shows promise in clinical trials”. Aimmune Therapeutics, een biotechnologiebedrijf in Californië, heeft een pil ontwikkeld die bij dagelijkse inname een tolerantie opbouwt...
Bericht geplaatst op: 27 februari 2018
TOP bv heeft met partners een uitgebreide literatuurstudie verricht naar voedsel en levensstijl in relatie met Alzheimer en aandoeningen met een erfelijke component. De literatuurstudie vormt het uitgangspunt voor een praktijkonderzoek dat in de loop van 2018...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2018
‘We’ll turn your ideas into reality’ is het centrale thema waarmee TOP zich van 20 tot en met 23 maart 2018 presenteert op de Anuga FoodTec in Keulen. Wij willen meer bedrijven helpen om waardevolle ideeën te realiseren; TOP heeft veel kennis en...
Bericht geplaatst op: 31 januari 2018
Elk organisme op aarde is verwikkeld in een ogenschijnlijk eeuwigdurende strijd om voedsel. Tot de uitvinding van landbouw besteedde de mens een flink deel van zijn tijd aan jagen en verzamelen van voedsel. Na de jacht moest het voedsel beschermd worden tegen...
Bericht geplaatst op: 30 januari 2018