Pilot-opstelling voor PEF beschikbaar

Bedrijven die interesse hebben in de milde conserveringstechnologie Pulsed Electric Fields, kunnen sinds kort terecht bij de pilot-opstelling van TOP. Op die manier kunnen bedrijven de technologie testen zonder vooraf grote investeringen te hoeven doen.

De PEF-technologie bij TOP heet PurePulse en is zo aangepast dat de temperatuur tijdens de behandeling minder hoog oploopt. Daardoor behouden verpompbare producten hun oorspronkelijke kleur, geur, smaak en voedingswaarde terwijl de houdbaarheidstermijn wordt verlengd. Producenten van verse producten krijgen zo de mogelijkheid hun distributieketen te vereenvoudigen, hun potentiële afzetgebied te vergroten en tegelijkertijd, door het langere schapleven, de derving in de supermarkt terug te dringen.

Een tweede toepassing van PurePulse ligt in de milde extractie van stoffen. De technologie is geschikt voor het openen van cellen zonder de celinhoud te beschadigen.

foodgrade
In de pilot-opstelling kunnen producenten producten met een capaciteit tot 300 liter per uur behandelen. Het is mogelijk om de behandelde producten aseptisch af te vullen. De opstelling is geschikt voor alle verpompbare producten met deeltjes kleiner dan 2 mm.

Omdat de volledige opstelling food grade is, kunnen de eindproducten worden gebruikt voor zowel houdbaarheidsonderzoek als smaakonderzoek.

bron: vmt.nl