Pluckr PR1 goed ontvangen op Fruit Logistica

Afgelopen maand presenteerden TOP bv en JFPT foodlife op de Fruit Logistica in Berlijn het nieuwste model van de Pluckr, de PR1. Deze eenkops druivenonttrosser is speciaal bedoeld voor kleinere verwerkers van druiven, cherrytomaatjes en bessen.

De belangstelling voor de nieuwe Pluckr – en voor andere slimme verwerkingstechnieken van innovatiebedrijf TOP – was groot. Op de gezamenlijke stand van TOP en JFPT was het alle beursdagen erg druk, met vele aanvragen voor offertes en verdere informatie.

De Pluckr is bedoeld voor het onttrossen van druiven, tomaatjes en bessen, zonder de vruchten te beschadigen. Bij het handmatig lostrekken van de vruchten beschadigt de schil, waardoor de houdbaarheid van de te verwerken vruchten erg wordt benadeeld. De Pluckr houdt de schil intact, waardoor de vruchten goed te verwerken zijn.

De eerste series van de Pluckr hebben drie of zes koppen, voor intensieve verwerking. De nieuwe Pluckr is compacter en een bereikbare investering voor de kleinere verwerker, zoals een groenteboer, op een marktstand of in een juice bar. Voor hen is de eenkops Pluckr een aantrekkelijk alternatief. De PR1 is ook interessant voor supermarkten, waar de consumenten zelf de druiven van de tros kunnen laten schudden.

De Pluckr is aangekocht door grotere fruitverwerkers over de hele wereld. Er zijn zelfs meerdere 6-kops Pluckrs in gebruik bij een groot fruitbedrijf in Amerika. In de twee jaar dat de onttrosser op de markt is heeft de machine een enorme vlucht genomen. In 2014 werd de Pluckr onderscheiden met de Food Valley Award.