Presentatie nieuwe sterilisatietechnologie tijdens RF In-Pack® demodagen

TOP bv presenteert een nieuwe sterilisatietechnologie voor voeding: RF In-pack®. Met deze nieuwe technologie blijven geuren, kleuren, texturen en vitamines van bereide voedselproducten veel beter behouden dan bij gangbare sterilisatiemethodes. Hierdoor heeft het product na de RF In-Pack® behandeling een veel betere kwaliteit en lijkt het meer op vers bereid. Bovendien is de bereidingstijd veel korter. Wat TOP betreft is deze technologie een revolutie in houdbare voedselproducten. Om belangstellenden kennis te laten maken met deze technologie en een indruk te krijgen van het proces organiseert TOP dit najaar de ‘RF In-pack® demodagen’.

RF In-pack® sterilisatie
Voedselproducenten besteden veel tijd en energie in het vinden van de beste kwaliteit ingrediënten. Dan is het jammer dat smaken, texturen, kleuren en zelfs de voedingswaarde voor een groot deel verloren gaan door het sterilisatieproces op hoge temperaturen. Lang houdbare voedingsmiddelen zijn daardoor steeds minder populair. Consumenten willen liever vers, smakelijk en toch lang houdbaar. De nieuw ontwikkelde RF In-Pack® technologie beantwoordt in ruime mate aan deze consumentenwens.
De RF In-Pack®-technologie is recent door TOP bv ontwikkeld. Dit unieke semi-industriële systeem – ’s werelds eerste – gebruikt radiofrequentie om vaste voorverpakte voedselproducten te steriliseren met slechts 40% van de warmtebelasting van traditionele autoclaven! Het sterilisatieproces vindt plaats in de eindverpakking van het product. Op dit moment werkt TOP ook aan een in-line sterilisatieproces.

Demodagen per productcategorie
Over eten kun je praten maar eigenlijk moet je het verschil zien en proeven. Daarom organiseert TOP BV zes afzonderlijke RF In-Pack® demodagen, allemaal gericht op één productcategorie:
• Een gesteriliseerde groentemix (7 oktober, 28 oktober)
• Een gesteriliseerde kant-en-klaarmaaltijd met pasta (14 oktober, 4 november)
• Een gesteriliseerde soep of fruitpuree (21 oktober, 11 november)
Tijdens de demodagen wordt een korte lezing gegeven gevolgd door een demonstratie van de RF In-pack® technologie en uiteraard een proefsessie van het met RF In-Pack® gesteriliseerde product.
Deelnemers ontvangen tot slot een rapport met een samenvatting van de testresultaten van de dag. Deelname aan de demodagen is beperkt. Belangstellenden voor een van de demo dagen kunnen contact opnemen via .

Over TOP bv
TOP bv richt zich al 15 jaar op praktische vernieuwingen van voedingsmiddelen en voedselbereiding en is gevestigd in Wageningen, in het hart van de Food Valley. Onze activiteiten variëren van receptuurontwikkeling tot ontwerp en turn-key opleveren van complete voedselfabrieken. Vernieuwing en verbetering van de kwaliteit van voedingsmiddelen en de smaakbeleving door de consument, staat bij TOP bv hoog in het vaandel.

———–
Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ewald Huiskes via of tel. 0317 466 270. Wilt u een demonstratie bijwonen, neemt u dan contact met ons op via .