RF In-Pack® technologie, een revolutie in vers én houdbaar

Besteedt u ook veel tijd en energie in het vinden van de beste kwaliteit ingrediënten? Vers en smaakvol om een ​​heerlijk product of gerecht te bereiden? Dan blijft het jammer dat smaken, texturen, frisse kleuren en zelfs de voedingswaarde voor een groot deel verloren gaan door het sterilisatieproces op hoge temperaturen. Lang houdbare voedingsmiddelen zijn daardoor steeds minder populair. Wij, consumenten, willen liever vers, smakelijk en toch lang houdbaar. Met de nieuw ontwikkelde RF In-Pack® technologie hoeft dat voortaan geen probleem meer te zijn. Wij laten u het verschil graag proeven.

Wat doet RF In-Pack technologie?
TOP bv heeft recent de ontwikkeling van een nieuw proces afgerond: RF In-Pack technologie.  Deze nieuwe technologie maakt gebruik van radiofrequentie om niet-vloeibare, voorverpakte voedselproducten te steriliseren met slechts 40% van de warmtebelasting van traditionele sterilisatietechnologieën. De RF In-Pack®technologie is daarmee heel geschikt voor het steriliseren van bijvoorbeeld uw kant-en-klaar maaltijden met behoud van smaak, geur, kleur en textuur. Als bijkomend voordeel verkrijgt uw maaltijd een fors verlengde houdbaarheid.

Met RF in-pack sterilisatie worden producten in de eindverpakking in de RF-machine geplaatst. Vervolgens wordt het verwarmd met radiofrequente golven tot een temperatuur van 121° C binnen 10 minuten. Het afwisselende elektrische veld dat door de radiogolven wordt opgewekt, zorgt ervoor dat ionen gaan bewegen, waardoor warmte wordt opgewekt. Dit resulteert in een heel snelle en gelijkmatige verhitting. Het product wordt vervolgens gekoeld met koelwater. U ziet en proeft het verschil.

Door het toepassen van RF In-Pack technologie is uw product niet van vers te onderscheiden door:

  • Intense en frisse smaken
  • Levendige kleuren
  • Stevige ‘beet’
  • Behoud van vitaminen
  • Verminderde vorming van kookaroma’s
  • Kortere verwerkingstijd

Wij laten u graag het verschil zien aan de hand van erwtenpuree waar bij A is behandeld met het conventionele retortproces en B met de nieuwe RF In-Pack-technologie.

Het  spindiagram van de sensorische evaluatie van erwten in puree na te zijn verwerkt met behulp van RF In-Pack® technologie (groen) en traditioneel sterilisatieproces (blauw).

De lage scores komen overeen met een product van een lagere kwaliteit, taaie textuur, papperig mondgevoel en in het algemeen kenmerken van sterk oververhit voedsel. Hoge scores duiden op een hoge kwaliteit, zachte textuur, knapperig mondgevoel en over het algemeen verse eigenschappen.

Ook het spindiagram van pesto laat opnieuw forse verschillen zien. De groene lijn toont de resultaten na behandeling met RF In-Pack®-technologie en de blauwe lijn na een traditioneel retortingsproces. De lage scores komen overeen met slechte kwaliteit en in het algemeen met sterk oververhit voedsel. Hoge scores komen overeen met hoge kwaliteit en in het algemeen verse eigenschappen.

Bovenstaande vergelijking van beide technologieën toont duidelijk de voordelen van RF In-Pack®. Nog belangrijker is het feit dat uw klanten het verschil duidelijk zien en proeven. Met onze technologie produceert u voortaan smakelijke maaltijden van hoge kwaliteit die ook nog lang houdbaar zijn.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via .