Plantaardige Burgers

De plantaardige burger is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. Gemaakt voor flexitariërs die toch de echte vleeservaring willen, biedt deze plantaardige burger alles.

arrow

Wat is het?

De plantaardige burger is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. Gemaakt voor flexitariërs die toch de echte vleeservaring willen, biedt deze plantaardige burger alles: een authentieke vleesachtige smaak, een sappige textuur en volledig dierproefvrij.
De grootste uitdaging bij het werken met plantaardige ingrediënten zijn de off-flavours die inherent zijn aan plantaardige eiwitten. Door jaren van smaaktechnologie te gebruiken, is de uiteindelijke smaak en textuur van deze plantaardige burger superieur aan alle andere plantaardige burgers op de markt.
Maar dat is nog niet alles – deze plantaardige burger is trots op zijn hoge mate van duurzaamheid en consumentvriendelijkheid: de burger kan sojavrij, palmolievrij en met een Nutriscore A geproduceerd worden.
Deze sappige burger heeft een geweldige bite met alle extra’s van dien. De beste manier om overtuigd te raken is door hem zelf te proberen.

arrow

De bijdrage van TOP

TOP heeft haar jarenlange kennis op plantaardig gebied ingezet om deze plantaardige burger van de grond af aan te ontwikkelen. De meest opvallende zijn de emulsietechnologie en smaaktechnologie.
De emulsietechnologie die TOP heeft ontwikkeld, maakt het mogelijk om het palmvet dat in veel plantaardige burgers wordt gebruikt te vervangen door een emulsie op basis van plantaardige oliën. Dit maakt de plantaardige burger niet alleen gezonder, het draagt ook bij aan een verbeterde sappigheid en smaakprofiel. Om tot het uiteindelijke smaakprofiel te komen, heeft TOP geëxperimenteerd met honderden smaken.
Daarnaast heeft TOP een proefproductielijn opgezet om de plantaardige burgers op industriële schaal te produceren. Dit zorgt ervoor dat kleine verbeteringen of aanpassingen in het recept nog steeds kunnen worden doorgevoerd in het industriële proces.
Deze ervaring is van onschatbare waarde bij het ontwikkelen van nieuwe of verbeterde vleesanalogen. Al deze ervaring maakt TOP de perfecte partner om te helpen bij de ontwikkeling van uw vleesanalogen.