Plantaardige Frikandel

Als eerste stap op het gebied van plantaardige snacks was de ontwikkeling van de plantaardige frikandel een pionier op zijn gebied. Het namaken van een uniek product als een frikandel was moeilijker dan het leek.

arrow

Wat is het?

Als eerste stap op het gebied van plantaardige snacks was de ontwikkeling van de plantaardige frikandel een pionier op zijn gebied. Het namaken van een uniek product als een frikandel was moeilijker dan het leek.
In dit geval was het bereiken van het juiste smaakprofiel de gemakkelijkste uitdaging ten opzichte van andere vleesanalogen. Een worst zonder casing maken was het moeilijkste deel. Maar met een unieke samenstelling van ingrediënten lukte dit uiteindelijk wel en een smakelijke, sappige frikandel die in de frituur kon worden gebakken was het eindresultaat.

arrow

De bijdrage van TOP

TOP heeft veel verschillende worsten ontwikkeld, van braadworst tot salamisticks. Een worst zonder omhulsel was echter een van de grootste uitdagingen op dit gebied.
Met de opgedane kennis van de andere worsten creëerde TOP een frikandel op plantaardige basis. De uitdaging was om de juiste ingrediënten te vinden die op een bepaalde manier gecombineerd konden worden om de worst zowel extrudeerbaar als vormvast te maken en bovendien een goede sappigheid en bite te geven.
Het combineren van de kennis van een groot aantal ingrediënten en het complexe proces van het produceren van een worst zonder casing maakte het voor TOP mogelijk om de frikandel te ontwikkelen.