TOP gaat samenwerken met Blue Fifty

TOP uit Wageningen en het Poolse bedrijf Blue Fifty uit Krakau slaan de handen in elkaar. Samen onderzoeken ze mogelijkheden om nieuwe plantaardige eiwitten te produceren binnen de EU. Zo bieden ze een rendabele oplossing voor de opkomende markt.

De vraag naar eiwitten blijft immers toenemen. Met alleen dierlijke eiwitten kunnen we hier echter niet aan voldoen. De transitie naar de consumptie van alternatieve en duurzame eiwitbronnen (ookwel eiwittransitie genoemd) is dan ook een belangrijk onderdeel van de “Farm to Fork Strategy”, die het hart vormt van de Europese Green Deal.

Volgens TOP en Blue Fifty ligt het antwoord in de productie van eiwitrijke halffabrikaten uit Europees geteelde grondstoffen. Een state-of-the-art fabrieksontwerp voor de productie van hoogwaardige eiwitten uit Poolse peulvruchten draagt dus bij aan de Europese eiwittransitie.

Blue Fifty specialiseert zich in de toepassing van duurzame innovatieve technologieën en ontwikkelt projecten voor hedendaagse uitdagingen waarbij mens én milieu vooropstaan. TOP herkent zich uiteraard goed in deze alomvattende praktische aanpak en zoektocht naar optimale oplossingen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat deze partijen gaan samenwerken.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op, houd onze social media in de gaten, of schrijf u in voor onze nieuwsbrief.