TOP bv toegetreden tot The Protein Cluster

TOP gelooft in de kracht van samenwerking om sneller en efficiënter een portfolio van voedselproducten op basis van plantaardige eiwitten te ontwikkelen. Daarom sluit TOP zich aan bij The Protein Cluster, het zakelijke netwerk van Foodvalley’s innovatiedomein Protein Shift. De Protein Cluster is een groep van innovatieve bedrijven die samenwerken aan de ontwikkeling van concepten, de optimalisatie van productieprocessen en gerichte marketing voor plantaardige eiwitalternatieven voor vlees, vis en zuivel.

De vraag naar dergelijke producten is de afgelopen jaren flink gegroeid. Om deze groei te stimuleren is het van belang dat de consument een breed scala aan lekkere alternatieven wordt aangeboden en dat de prijzen van de producten dalen. TOP is ervan overtuigd dat, om dit te bereiken, de verschillende spelers in de markt hun krachten moeten bundelen en moeten samenwerken in plaats van op het scherpst van de snede met elkaar te concurreren. De Protein Cluster biedt hiervoor de uitgelezen mogelijkheid.

Jeroen Willemsen, innovatiemanager Protein Shift bij Foodvalley, moedigt het lidmaatschap van TOP aan: ‘We hebben partijen als TOP nodig bij het oplossen van de eiwitpuzzel, vooral als het gaat om het bouwen van de brug tussen innovatie en zowel industriële als maatschappelijke impact’.

In eerdere nieuwsartikelen hebben we al alten weten dat TOP vol inzet op het ontwikkelen van plantaardige producten. Sinds 2006 speurt TOP bv actief naar plantaardige vervangers voor dierlijk eiwit en heeft op dit vlak al verschillende successen geboekt in de ontwikkeling van vleesvervangers met een bite, fijne smaak en beleving van echt vlees. Door lid te worden van The Protein Cluster, sluit TOP zich aan bij een sterk netwerk van innovatieve bedrijven die zich inzetten voor een duurzamere toekomst.

voor meer info: www.theproteincluster.nl