TOP BV ondersteunt mkb met hoogwaardige technologie

Project ‘ElkeMelk’ start met slimme noviteiten

De melk van elke koe in een eigen verpakking. Met dat idee speelt project ‘Elke Melk’ in op de groeiende belangstelling voor lokale producten van bekende herkomst. TOP BV uit Wageningen heeft hiervoor een compleet nieuwe proceslijn ontwikkeld om de traceerbare melk mogelijk te maken.

 Het idee achter ‘ElkeMelk’ is ontstaan doordat de melk van elke koe een beetje anders smaakt. De melk per koe apart verwerken geeft de melk een meer natuurlijke beleving dan de gestandaardiseerde, gehomogeniseerde en gefractioneerde melk van de normale fabrieksprocessen.

Om ElkeMelk technisch mogelijk te maken heeft Matthijs Baan, veehouder en initiatiefnemer van het project, TOP BV ingeschakeld. Voor het melkpasteurisatieconcept “ElkeMelk” heeft TOP BV een volledig nieuw proces ontwikkeld: een nieuwe pasteurisatiemachine in combinatie met een vuller en een intelligent softwaresysteem. Samen met het melkveebedrijf is de naadloze aansluiting op de melkrobots uitgewerkt. Bovendien is het systeem klein genoeg gehouden om goed te werken binnen de beperkte ruimte van het food grade gebied op het bedrijf.

De pasteur is ontworpen als een op zichzelf staande eenheid die zeer geschikt is voor kleine voedselproducenten die op zoek zijn naar een professionele industriële machine voor de pasteurisatie van verschillende vloeibare voedingsmiddelen zoals vruchtensappen, smoothies, enz.

De vuller is ontworpen om in lijn met de pasteur te werken. De automatische in- en uitvoer van flessen maakt het mogelijk dat één persoon zowel de vuller als de pasteur kan bedienen.

TOP BV is de innovatie-organisatie achter succesvolle introducties als Cold Press, Pluckr, PurePulse, Hygienisator en Compact Food Dryer. Mkb-bedrijven die meer willen weten over de pasteur, de vuller of andere innovaties, of op zoek zijn naar een eigen procesontwerp of engineeringbedrijf kunnen contact opnemen met TOP BV via de website: www.top-bv.nl