TOP lanceert grote Cold Press

TOP bv uit Wageningen brengt twee grotere varianten van de Cold Press No.1, de hoogwaardige industriële pers voor de extractie van sappen met optimaal behoud van kwaliteit.

De Cold Press No.10 en No.20 (CP10 & 20) zijn de grotere broertjes van de succesvolle Cold Press No.1. Alle drie de machines werken volgens hetzelfde milde pers principe. Fruit en groenten worden in de Cold Press verwerkt zonder dat de cellen te veel worden geplet en zonder veel ongewenste warmte te genereren. Deze twee aspecten maken dat de kwaliteit van het gewonnen sap veel hoger blijft dan bij andere persmethoden.

De CP1 wordt al met succes ingezet door verwerkers van groente en fruit. Met de komst van de CP10 en CP20 wordt het voor verwerkers mogelijk om op grotere schaal sappen te produceren met behoud van de natuurlijke hoge voedingswaarde. Het vermogen van de CP20 ligt op 1000 liter sap per uur (600 liter voor de CP10). Perszakken worden automatisch geleegd en de machine kan door één persoon worden bediend.

Op de AgriFoodTech, 13 en 14 december in Den Bosch, is TOP aanwezig op stand nr. 29. Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor alle informatie over Cold Press en het ontwerpen en realiseren van een (juicing) proceslijn.