TOP lanceert RF-sterilisatie pilot

TOP RF-pilot installationNa enkele jaren van ontwikkeling lanceert TOP bv uit Wageningen hun RF-sterilisatie pilotopstelling voor levensmiddelenproductie. Op 11 oktober organiseert het bedrijf een seminar over de technologie en de marktkansen van deze in-pack conserveringstechnologie. Belangstellende bedrijven worden uitgenodigd zich aan te melden.

De introductie van Radio Frequency in-pack sterilisatie betekent een uitbreiding van mogelijkheden voor de industrie om zich te differentiëren op kwaliteit. Met de RF-installatie kan verpakt voedsel gesteriliseerd worden met in vergelijking tot een standaard retort proces een significant kortere opwarmtijd en daarmee een beter behoud van kleur, smak en structuur. De installatie is daarmee voornamelijk voor moeilijk verpompbare en vaste voedingsmiddelen erg interessant. Met de nieuwe technologie kan de industrie dan ook beter inspelen op de vraag van consumenten naar meer premium lang houdbare convenience-producten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid voor ontwikkeling van misschien wel heel nieuwe concepten.

De afgelopen jaren heeft TOP gewerkt aan een pilot in RF-sterilisatie. De technologie is nu klaar om door de levensmiddelenindustrie getest te worden. Belangstellende levensmiddelenproducenten kunnen zich melden.

Op donderdag 11 oktober organiseert TOP een seminar over RF-sterilisatie. Hier kan de industrie kennis op doen over de nieuwe technologie en de mogelijkheden die RF-sterilisatie biedt voor levensmiddelenproductie. Voor meer informatie en inschrijven, klik hier.