TOP ontwikkelt natuurlijke sportdrank op basis van verse wei voor betere sportprestaties

Persbericht, 18 november 2014 – Het team van TOP bv heeft een natuurlijke sportdrank op basis van verse wei ontwikkeld. Deze sportdrank is onderdeel van het IPC-project ‘Voeding, Sport en Gezondheid’. Literatuuronderzoek van TOP naar de werking van eiwitten toont aan dat eiwitten die minimaal bewerkt en onverhit zijn, mogelijk beter kunnen bijdragen aan spierherstel na het sporten, wat leidt tot betere sportprestaties. Daarom is de basis van de sportdrank verse wei, die slechts heel mild behandeld is met pascalisatie, om voedselveiligheid en houdbaarheid te garanderen.

Sportvoeding is een groeiende categorie binnen de markt voor gezondheidsproducten. Het huidige aanbod van eiwitrijke sportdranken bestaat met name uit poeders die nog aangelengd moeten worden. Een gekoelde, natuurlijke en kant-en-klare sportdrank waarbij rekening is gehouden met performance, maar ook met smaak en gezondheid is op de huidige markt echter nog niet verkrijgbaar. En dat terwijl natuurlijke en gezonde producten steeds populairder worden.

Gemak, natuurlijk en minimaal bewerkt zijn de belangrijkste kenmerken van deze sportdrank. Naast verse wei bevat het ook verse zwarte bessen- en bietensap. Daardoor is het niet alleen rijk aan eiwitten (10%) maar bevat het ook vezels en micronutriënten, waaronder kalium en magnesium, die relevant zijn voor spierherstel na inspanning. De sportdrank draagt de naam RE:Balance, want bij gezond sporten hoort goede sportvoeding voor een gezonde balans.

In samenwerking met InnoSportNL, de organisatie die de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten voor sporters initieert en realiseert, zal de sportdrank binnenkort getest worden door topsporters bij het Sportcentrum Papendal. De sporters worden hierbij gevraagd naar de smaak, het gebruik en de indruk die ze van het drankje krijgen. Op basis van deze feedback zal TOP de drank gereed maken voor productie en lancering. TOP hoopt vervolgens op korte termijn productie- en verkooppartners te vinden om dit product op de markt te brengen.

Over TOP bv
TOP bv werkt als innovatieve dienstverlener voor de levensmiddelenindustrie en technologie-leveranciers. Daarvoor combineren zij wetenschappelijke en technologische kennis met praktijkervaring en creativiteit. TOP omringt zich met bedrijven die zich op een innovatieve manier (willen) onderscheiden. Want écht innoveren is ‘doen’ in de praktijk. www.top-bv.nl

Over InnoSportNL
InnoSportNL initieert, faciliteert en realiseert de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten voor Nederlandse sporters. Deze innovaties stellen sporters in staat om duurzame vooruitgang, voorsprong en winst te boeken en om sportprestaties neer te zetten die olympische ambities waarmaken en Nederland vitaal maken. www.innosport.nl

Over het IPC-project
Het Innovatie Prestatie Contract (IPC) project Voeding, Sport en Gezondheid: voeding voor specifieke doelgroepen’, is een samenwerking van 13 Nederlandse MKB-bedrijven. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van gezonde voedingsmiddelen voor ouderen, (top)sporters en patiënten. Het is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken gericht op innovatie en samenwerking binnen het midden- en kleinbedrijf, en steunt het project met ruim 360.000 euro. De deelnemende bedrijven investeren 600.000 euro.