TOP Wiki maakt mogelijkheden milde conserveringsmethoden duidelijk

TOP bv heeft een nieuwe dienst ontwikkeld genaamd TOP Wiki die voedselproducenten gericht informeert over welke milde conserveringstechnologieën geschikt zijn voor elke productcategorie.
 
De druk om te innoveren is hoog. Gedreven door de trends van verser, gezonder en natuurlijker zijn veel voedselproducerende bedrijven op zoek naar nieuwe kansen. Met de milde conserveringstechnologieën Pascalisatie (High pressure pasteurisation), PurePulse (Pulsed electric field 2.0),  AMAP (Active modified air packaging) en PATS (Pressure assisted thermal sterilisation) kunnen producenten zich onderscheiden in vers, gezond en natuurlijk. De technologieën worden nog niet grootschalig ingezet en zijn daardoor nog onbekend bij veel producenten. De voordelen op productniveau worden steeds meer zichtbaar waardoor er vanuit producenten meer interesse ontstaat voor deze technologieën. Om producenten te helpen heeft TOP bv een wiki opgezet die op een overzichtelijke manier informatie verschaft.
TOP Wiki
Op de TOP Wiki wordt duidelijk uitgelegd wat de milde conserveringstechnologieën zijn. De ene technologie is beter geschikt voor bepaalde productgroepen dan de andere technologie. Daarom staat er op de website ook een zelfhulptabel die de technologieën aan product toepassingen koppelt. Zo kunnen voedselproducenten precies zien welke manieren van milde conservering de perfecte match maakt met hun specifieke productcategorie.
Sneller en efficiënter
De dienst is ontwikkeld omdat de onbekendheid van de technologieën nog relatief groot is en het daardoor voor voedselproducenten moeilijk kan zijn om in te schatten of het interessant voor ze is. Door te helpen met gericht te zoeken geeft TOP bv bedrijven de mogelijkheid het innovatieproces te versnellen.